Municipiul Lupeni se transformã de la o lunã la alta. Dupã lucrãrile edilitare de scoatere a gardului viu si amenajarea scuarurilor de pe artera rutierã si a trotuarelor din municipiul Lupeni, administratia localã a început derularea proiectelor de investitii pentru schimbarea imagini localitãtii.

Un prim pas îl reprezintã derularea proiectului de reabilitare si modernizare a sistemului public de iluminat în municipiul Lupeni. În cursul sãptãmânii care a trecut au început lucrãrile de reabilitare si modernizare a sistemului public de iluminat din Cartierul Bãrbãteni, cel mai mare cartier al municipiului Lupeni, dar si cel care a beneficiat de cele mai putine lucrãri de investitii în ultimii ani. “Am decis sã realizãm lucrãri de investitii pe cartiere si am început cu Cartierul Bãrbãteni unde se vor realiza pentru început  lucrãri de reabilitare, modernizare si extindere a iluminatului public, prin înlocuirea lãmpilor vechi de pe stâlpii de curent cu corpuri de iluminat cu led, moderne si performante, care asigurã atât reducerea consumului de curent, dar si o luminã mai intensã si se vor instala stâlpi noi de curent în zonele unde este necesar. Vom continua cu derularea celorlalte  proiecte de modernizare a municipiului nostru, la care noi lucrãm deja si pe care dorim sã le punem în practicã, pentru înfrumusetarea orasului si  cresterea confortului cetãtenilor din municipiul Lupeni”, declarã primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã.

În cadrul acestui proiect va fi extinsã reteaua de iluminat public prin instalarea unor stâlpi noi de curent în zonele în care acestia lipseau, astfel încât sã se asigure  iluminatul în întreg cartierul si vor fi schimbate lãmpile vechi cu corpuri de iluminat cu led, moderne si performante, care vor reduce consumul de curent cu aproximativ 50%, dar care vor asigura o luminã mai puternicã.

Marius Mitrache