Pericol grav în Mina Lonea

Un foc endogen a izbucnit într-unul dintre abatajele de la Mina Lonea si salvatorii sunt singurii care mai intrã acolo.

Sunt probleme generate de lipsuri si liderii minerilor vorbesc despre situatii si mai grave ce ar putea fi generate de lipsurile de materiale din subteran.

De la acumulãri de gaze la prãbusiri de abataje, toate sunt acum posibile si liderii de la Sindicatul Muntele vorbesc despre ceea ce se întâmplã acum la minele viabiale.

„Lipsa materialelor si a pieselor de schimb poate oricând sã determine aparitia de incidente periculoase cum este cel de la Mina Lonea. Ne vom confrunta cu focuri endogene, cu acumulãri de gaze si atunci, din cauza acestor lipsuri nu putem sã avem lucrãri de pregãtire. În abatajul cu pricina  de la Lonea lucreazã doar salvatorii. Si acolo este aceeasi problemã, avansãrile nu s-au fãcut asa cum scrie la manual, s-a pierdut timp si a apãrut acel foc de minã”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului  Muntele. Situatia nu este departe de cea de la mina Lonea si în celelalte unitãti miniere din Valea Jiului, pentru cã ortacii abia dacã au cuie si lemne si existã oricând mari pericole în subteran. Nu s-au mai dat bani pentru investitii, materii prime si nici pentru materiale, iar acesta este începutul unei perioade extrem de grea la nivel de CEH.

Diana Mitrache

8 thoughts on “Pericol grav în Mina Lonea

 • 30 iulie 2016 at 08:51
  Permalink

  auzi la specialistul nica,nu s-au facut ca in manual,cu ce ba desteptule?????

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 08:56
  Permalink

  aduceti l pe doctorul in minerit superinteligentul si supermeseriasul zamfir la cat e de ingamfat stinge focul cu o basina

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 10:39
  Permalink

  pai ce sa faca si d-na Bodea ma face si ea ce-i spun altii ce ordine primeste

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 12:08
  Permalink

  Cred ca conducerea pensionabila de la mina lonea ,trebuie premiata pentru performanta.

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 12:12
  Permalink

  Sa inteleg ca fostul director de divizie,sef la ssm in cnh,actualmente director la lonea ,cu asta se lauda. Bravo

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 16:39
  Permalink

  MINA LONEA E CONDUSA DE GASCA DE PENSIONARI PUSI PE JAF AI LUI BOBAR SI JURCA …..DUMA HABAR N ARE DE AERAJ ,RASCOLEAN E DEPASIT IAR HUREZ AR CARA SI PUTUL CU SCHIP LA EL LA CABANA DACA AR PUTEA…..IAR DOAMNA BODEA ASTEAPTA SA MAI MOARA CAREVA CA LA PETRILA SI URICANI…..SMECHERII I A SCAPAT TOT TIMPUL AU SUFERIT DOAR PROSTII….JUJAN ARE O GRAMADA PE SUFLET DAR L A SCAPAT,LA FEL CRISAN SI DABULEANU…SAU ANGHEL LA URICANI…….EA VINE LA PRIVEGHI SI GASESTE VREUN FRAIER VINOVAT…..MINA SE INCHIDE E CLAR JURCA SI FRATELE POCAIT CURTEAN NE AU MINTIT DIN NOU.

  Reply
 • 30 iulie 2016 at 19:56
  Permalink

  decat sa mai moara oameni mai bine le-ar inchide dracului o data pe toate

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *