Bine faci, bine gãsesti. Asta spune un proverb românesc. Însã existã si exceptii. De pildã cazul micutei Irina, fetita de doar 3 ani si jumãtate din Petrila este una din aceste exceptii.

Dupã ce Asociatia San Montan a organizat în luna mai un eveniment caritabil axat pe strângerea de  fonduri pentru ca fetita sã poatã fi operatã, pãrintii si bunicii s-au trezit cã au nevoie de bani pentru a-i utiliza în alt scop.

Revoltati si totodatã indignati de reactia pãrintilor, reprezentantii San Montan, au organizat ieri o conferintã de presã pentru a linisti opinia publicã, cã acei bani nu vor fi utilizati în alte scopuri, decât pentru cel în care s-au strâns, respectiv operatia Irinei.

“Prin aceastã conferintã de presã am vrea sã linistim opinia publicã si sã facem pãrintii sã înteleagã, cã destinatia acestor bani nu se poate schimba. Acesti bani sunt pentru problema medicalã a Irinei si acesti bani nu se vor utiliza în alt scop, pentru a plãti datorii, asa cum doresc pãrintii. Este foarte important de stiut cã banii sunt într-un cont administrat de noi, deoarece pãrintii nu au înteles bine pentru ce sunt destinati acesti bani”, a spus Erika Santa, reprezentant Asociatia San Montan

Mai mult, reprezentantii asociatiei, desi au asigurat bani pentru deplasarea micutei alãturi de familie, sãptãmânal la Cluj, pentru investigatii, au fost chiar amenintati de pãrinti prin mesaje.

”Am primit 10-11 mesaje trimise de doamna Margareta. Aceasta îmi spunea cã are nevoie de acei bani pentru a-si plãti datoriile la garsonierã” a mai adãugat Erika Santa, reprezentant Asociatia San Montan.Pe de altã parte, mama micutei este nemultimitã cã nu are banii pe mânã si mai mult, supãratã cã dupã fiecare deplasare la Cluj, trebuie sã justifice, prin documente banii pe care asociatia îi acordã periodic.”Este mai presus sãnãtatea fetei, însã faptul cã am cerut bani, a fost de încercare”, a spus Margareta Osvan, mama Irinei. În urma actiunii din luna mai s-au strâns peste 13000 de lei. Asociatia San Montan vrea sã asigure si totodatã sã linisteascã pe aceastã cale opinia publicã cã niciun ban nu va fi utiliza în alt sens. Mai mult, reprezentantii spun cã vor sustine în continuare fetita în limitele în care familia le permite.

Adina PÃDURARU