Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara gãzduieste timp de trei zile faza zonã a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgentã. La startul acestei întreceri s-au aliniat echipele inspectoratelor de pompieri din judetele Alba, Arad, Bihor, Timis si Hunedoara.

Probele, din concursul ce se desfãsoarã la Stadionul Cetate Deva, sunt 4 x 100 metri stafetã, pista de îndemânare si vitezã, care presupune escaladarea unui gard de 2 metri, parcurgerea în vitezã a unei bârne cu 2 furtunuri în mâini, desfãsurarea acestora si realizarea unui dispozitiv de interventie la incendiu, proba „dispozitiv de interventie”, care implicã realizarea unui sistem de stingere racordat la o motopompã precum si scara de fereastrã.

Deschiderea competitiei a fost realizatã de col. Daniel Dragne, prim adjunct al inspectorului general al I.G.S.U. care a precizat cã cei mai buni performeri din aceste întreceri se vor califica la faza nationalã a competitiei ce se va desfãsura la Iasi. Subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, prezent la trecerea în revistã  a loturilor participante a punctat faptul cã pompierii din judetele care sunt reprezentate la faza zonã a concursului au fost solidari cu echipele de interventie si locuitorii judetului Hunedoara, grav afectat de inundatii, în luna iunie.

Inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, lt.col. Viorel Demean spune cã prin desfãsurarea acestei întreceri se urmãreste dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si deprinderilor specifice necesare îndeplinirii actiunilor de interventie în situatii de urgentã, precum si evaluarea nivelului de pregãtire al pompierilor. “Un bun pompier are nevoie de vitezã de reactie, stãpânire de sine în situatii critice, curaj si cunoasterea dispozitivelor de interventie”, a precizat Viorel Demean.