Restrictiile rutiere în Defileul Jiului, pe DN 66 Bumbesti-Jiu – Petrosani, vor fi prelungite cu aproximativ douã sãptãmâni, timp în care vor mai avea loc lucrãri ample în timpul zilei.

Potrivit lui Ion Tudor, seful Sectiei Târgu Jiu a Drumurilor Nationale, restrictiile ar fi trebuit sã fie ridicate pe 1 august, însã constructorul mai are de executat anumite tipuri de lucrãri cu grad mare de dificultate. Mai mult decât atât, timp de trei zile circulatia va fi blocatã si pentru vehiculele cu regim special, pentru a coborî nivelul soselei sub un pod de cale feratã. „Constructorul a depus documentatia în vederea prelungirii cu 13 zile a restrictiilor de închidere a defileului. S-a închis, de altfel, mai târziu, din cauzã cã a plouat foarte mult, iar acum, constructorul a solicitat sã i se aprobe de la 1 august. Se impune restrictia, pentru cã se lucreazã la consolidarea versantilor, la derocare, montarea si fixarea plaselor. Se perforeazã muntele si se fixeazã barele de otel de stâncã”, a precizat Ion Tudor, sef al Sectiei Târgu Jiu a Drumurilor Nationale.

Circulatia în Defileul Jiului este opritã de luni pânã vineri în intervalul orar 9.00 – 18.00. Noaptea, respectiv în week-end traficul rutier este deschis. Cât timp Defileul Jiului va fi închis circulatiei, reprezentantii Companiei Nationale de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România au transmis care sunt si rutele ocolitoare. Este vorba de trei variante de drum.

Prima variantã este de la Târgu Jiu  la Râmnicu Vâlcea, pe ruta Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebes – Simeria, iar apoi Simeria – Hateg – Petrosani.

A doua variantã între Târgu Jiu  si  Drobeta Turnu Severin, adicã din Drobeta Turnu Severin – Orsova – Caransebes – Hateg – Petrosani.

A treia variantã ocolitoare este de la Târgu Jiu la  Filiasi prin Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Caransebes – Hateg – Petrosani.

Diana Mitrache