155 de mineri de la SNIMVJ, disponibilizati din 3 august

Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului scoate din sistem 155 de oameni, iar cifra totalã, pânã la finele acestui an va fi de 250. Sunt dintre cei care lucreazã la minele ce au fost cuprinse în programul de închidere si ecologizare, iar de sãptãmâna viitoare încep concedierile colective.

„Am finalizat programul de disponibilizare si a fost aprobat de A.G.A.  si suntem în faza în care avem o Hotãrâre de Guvern, ce trebuie avizatã de Ministerul Finantelor si al Muncii. Preconizãm cã, din 3 august, oamenii intrã în preavize, va fi scoasã HG, care stipuleazã venitul de completare si ajutorul de somaj pentru cei care nu au conditiile de pensionare. În prima etapã vor pleca 155 de persoane, urmând ca în trimestrul IV sã plece 95 de persoane. Avem deci o cifrã a disponibilizãrilor de 250 de persoane, care vor pleca în acest an de la SNIM”, a declarat Aurel Anghel, director SNIMVJ.

Fiecare miner care lucreazã la SNIM primeste si bani în momentul în care pãrãseste sistemul minier. Asta, spre deosebire de cei de la Complexul Energetic Hunedoara, unde urmeazã disponibilizãri, dar ortacii încã nu stiu dacã vor primi si plãti compensatorii. „Plãtile compensatorii sunt la nivelul anului trecut, undeva la aproximativ 37.000 de lei brut. Se vor da într-o singurã transã si banii sunt ca si aprobati, asa cã, din acest punct de vedere nu este nicio problemã”, a mai spus directorul SNÎM.

La Societatea de Închideri de Mine vor mai rãmâne sã lucreze sub 1.000 de angajati, iar posturile au fost desfiintate, odatã cu închiderea perimetrelor exploatate, asa încât activitatea de productie sã nu aibã de suferit. „Dupã concediere si din decembrie, societatea va rãmâne cu 880 de persoane în activitate.  O parte va fi pe activitatea de închidere, iar restul pe activitatea de productie”, a mai spus Anghel.

Sãptãmâna viitoare, minerii intrã în preavize si mai multe perimetre si locuri de muncã vor deveni inactive la unitãtile miniere din: Petrila, Paroseni si Uricani.

Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „155 de mineri de la SNIMVJ, disponibilizati din 3 august

  • 28 iulie 2016 la 15:44
    Permalink

    „…si mai multe perimetre si locuri de muncã vor deveni inactive la unitãtile miniere din: Petrila, Paroseni si Uricani.” ??? –Petrila ce sa mai inchida???

  • 30 iulie 2016 la 16:17
    Permalink

    anghele tu care incasezi 300 milioane pe luna nu te dai dus de la ciolan……astepti dna sa cerceteze smenurile facute cu purcaru la inchideri si coltescu care a luat cupru si fier dublu decit contractul?pentru ce mai tii jigodii ca simion,crisan la petrila….popescu de la uricani astia sunt numai pe jaf au virsta de pensie demult…..la fel liderii lui matusalem laszlo cel care e pontat fictiv si smenuieste casutele pe la eforie acum si temneanu care are 55 ani cu astia ce mai faci anghele corectule……ai facut praf firma asta nu mai e pic de demnitate si respect numai hoti si neamuri……dar tine minte anghele pe lumea asta toate se platesc.

Comentariile sunt închise.