Singura firmã care face transport în Valea Jiului cu maxi-taxiuri va recurge la un protest inedit de luni, 1 august. În fiecare mijloc de transport va afisa procesul verbal încheiat cu politia rutierã, care a amendat unul dintre soferi cu 9.000 de lei.

Suma i-a fost imputatã acestuia, pe motiv cã avea 3 pasageri în picioare, iar acum, conducerea ZMK va majora tarifele, ca sã aibã bani sã achite amenzile de acest fel.

„Având în vedere sanctiunile aplicate de Politia rutierã pentru persoarele aflate în picioare, este singura noastrã metodã de a protesta, prin afisarea proceselor verbale de sanctiune, în microbuze si de a dubla sau a tripla pretul la transport, deoarece aceste amenzi au fost aplicate conducãtorilor auto angajati ai firmei ZMK si au o valoare foarte mare, respectiv 9.000 de lei”, a declarat Marga Szabo, reprezentatã a firmei ZMK.

Transportatorii spun cã, nu o datã, au fost hãrtuiti cu controalele, pentru cã sunt singurii care fac transport în regim de maxi-taxi, însã, s-a dovedit cã nicio altã firmã nu se prezintã la licitatii, asa cum a fost cazul la Petrila. De luni, însã, totul va cãdea pe cei care sunt navetisti, desi tarifele nu au mai fost modificate de vreo 4 ani.

„Începând cu data de 1 august, noi o sã anuntãm publicul cãlãtor, cu scuzele de rigoare si cu regrete, pentru cã noi am încercat sã mentinem pretul cât mai mic si nu am mãrit tarifele din 2012, dar pentru a putea sã plãtim aceste amenzi pentru angajatii nostri, nu avem decât din pretul biletului, adicã din buzunarul omului de rând, care merge cu noi”, a mai adãugat Marga Szabo.

Cei trei pasageri au fost prinsi la un control cã stãteau în picioare, însã, totul a fost din cauzã cã era la o orã de vârf, iar cãlãtorii si-au asumat acest fapt, în momentul în care s-au urcat în masinã.

„Sã stiti cã nici pentru angajatii ZMK nu este o plãcere a merge, la orele de vârf, cum se întâmplã în toatã lumea, cu oamenii în picioare”, a mai precizat Marga Szabo.

Firma ZMK este cea care a plecat din Petrila, tocmai pentru cã soferii de pe maxi-taxi erau mereu hãrtuiti de cei de pe taxiuri, iar lucrurile nu stau altfel nici în restul oraselor Vãii Jiului, unde masinile acestei firme fac transportul de cãlãtori. Tocmai din aceste motive, de luni, în fiecare masinã, cãlãtorii vor putea sã vadã procesul-verbal încheiat cu politia rutierã, amenda aplicatã si vor constata cã tariful s-a dublat, ori, pe alte rute, s-a triplat.

1-1

Diana Mitrache