Minerii pregãtesc greva generalã

Sindicalistii din mineritul Vãii Jiului sunt gata sã declanseze greva generalã. În cursul zilei de marti, în timpul negocierilor ce au loc cu administratorul CEH, ortacii au notificat angajatorul cu privire la declansarea protestului.

Potrivit sindicalistilor de la Muntele, negocierile au loc în prezenta directorului Cosmin Chiuzan si  acesta, în timpul discutiilor, si-ar fi pus chiar demisia pe masã.

În plus, tot în cursul zilei de marti, minerii au notificat ITM despre intentiile de a declansa conflictul colectiv de muncã. În minã, ortacii nu mai au cu ce lucra, sunt stresati si salariile le-ar putea întîrzia.

Situatia în care se aflã Complexul Energetic Hunedoara este un a fãrã precedent si, cel mai probabil, minele viabile se îndreaptã spre faliment.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Minerii pregãtesc greva generalã

 • 27 iulie 2016 la 09:55
  Permalink

  sper ca primul punc cerut de sindicate este , SA PLECE TOTI PENSIONABILII DIN SISTEM? AL DOIELEA DESFINTAREA POSTURILOR DE DELEGATI SI INSPECTORI SOCIALI?,iar asta cu demisia dir gen e o mare Gogomanie ,unde mai incaseaza cineva bani pentru a nu face nimic ,si vb aia cam 25000 /lunar,.

  Răspunde
 • 27 iulie 2016 la 13:16
  Permalink

  Doamne ajuta.Ne-am saturat de minerit intr-o zona in care turismul ar fi trebuit sa fie baza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.