Planuri pentru cartierul sinistratilor din Petrosani

Administratia localã si firma de distributie a apei din Valea Jiului cautã acum solutiile pentru ca oamenii din zona Cartierului Aeroport sã nu mai aibã de suferit la fiecare ploaie torentialã.

Sunt câteva idei ce vor fi puse în practicã în cel mai scurt timp si, pe de o parte, administratia crede cã nu mutarea oamenilor este principala solutie, ci doar realizarea unui sistem de canalizare generos, care sã preia apele. „Am discutat cu juristii din primãrie si cu specialistii nostri si cred cã cea mai bunã solutie, pentru cã sunt mai multe variante luate în calcul, va fi realizarea unei magistrale foarte mari de colectare a apelor pluviale din acest loc, asa încât acest pericol al inundãrii zonei sã nu mai existe. Si este cea mai la îndemânã. Asta, pentru cã, dacã am fi achizitionat noi apartamentele de la parter, care se inundã, pânã la urmã, ar fi trebuit cumva închise si ar fi rãmas niste spatii ce trebuiau întretinute”, a spus Tiberiu Iacob Ridizi, primarul municipiului Petrosani.

Consiliul Judetean Hunedoara este forul de la care se asteaptã banii pentru o astfel de investitie, iar cei de la Apa Serv spun cã si Apele Române ar urma sã vinã în ajutor, în momentul în care vor finaliza amenajarea pâraielor ce traverseazã cartierul si care vin de pe versanti.

„Canalizarea este prevãzutã pentru a prelua apele în urma ploilor. Sub nicio formã, canalizarea nu este prevãzutã pentru a prelua si cele douã pâraie, care inundã aceastã zonã. Dacã se va rezolva aceastã problemã cu decolmatarea pâraielor si gãsirea solutiilor, într-o  investitie de la Apele Române Craiova, eu cred cã aceastã problemã se va rezolva. Referitor la canalizare,  împreunã cu primãria si Consiliul Judetean, am gãsit niste solutii, dar lãsãm o firmã de proiectare sã facã treaba deocamdatã, fiindcã nu vrem ca banii sã fie cheltuiti aiurea”

Inundatiile de acum câteva sãptãmâni i-au lãsat pe oamenii din Cartierul Aeroport, din zona de blocuri care sunt construite ca într-o gãleatã, la un nivel sub cel al cartierelor înconjurãtoare, i-au lãsat pe oameni fãrã mobilã, fãrã aparaturã electrocasnicã si asta, dupã ce acum 8 ani li s-a întâmplat la fel.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Planuri pentru cartierul sinistratilor din Petrosani

  • 27 iulie 2016 la 10:55
    Permalink

    IDIOTILOR de edili, solutia, unica din toate punctele de vedere, este realizarea unui bazin colector calculat la dimensiunea care sa poata prelua apele celor doua paraie, in cazurile de precipitatii abundente, si pomparea apelor din bazin in retelele de canalizare, in aval, la o cota situata sub nivelul zonei cu pricina. Desi contopistii instalati in unele posturi pe criterii de apartenenta politica si nepotisme, ar fi in stare sa construiasca locuinte pe piloni sa ne asemuim cu faimoasele casute din Bora-Bora, pentru a-si „rotunji” veniturile!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.