La sfârsitul sãptãmânii, parcul din Bãrbãteni a devenit neîncãpãtor pentru cei peste 10.000 de lupeneni si locuitori din toatã Valea Jiului, care au venit aici  sã îsi petreacã timpul liber si sã se bucure de spectacolele de muzicã si competitiile sportive organizate de primarul Cristian Resmeritã în colaborare cu Consiliul Local al municipiului Lupeni.

Sãrbãtoarea a debutat în ziua de vineri cu competitii sportive de cros, concurs de biciclete si sah organizate pe grupe de vârste, care s-au bucurat de o largã participare din partea tinerilor, ale cãror câstigãtori au fost premiati de primarul Cristian Resmeritã si Consiliul Local al municipiului Lupeni.

Spre searã începând cu orele19, cunoscutii artisti de muzicã popularã Cornel Todea, Nicu Novac, Petricã Mâtu Stoian si Nicu Paleru  au încins atmosfera si au adus buna dispozitie miilor de participanti la eveniment pânã târziu în noapte.

Sâmbãtã seara a fost rândul tinerilor sã cânte si sã danseze alãturi de Doddy, Matteo, DJ Rynno feat Sylvia si Andreea Bãnicã, iar concertele s-au încheiat cu  un frumos foc de artificii, undeva în noapte, în jurul orei 23.30.

Ziua de duminicã a fost una dedicatã talentelor locale. A debutat cu parada portului popular, ca mai apoi cei prezenti au putut asista la un spectacol sustinut de artisi locali.

„Mã bucur  ca am reusit sã oferim lupenenilor posibilitatea sã se relaxeze si sã lase deoparte grijile zilnice. Multumim lui Dumnezeu cã ne-a ajutat si cu o vreme frumoasã, numãrul foarte mare de participanti la evenimentele care au avut loc în aceste zile, dovedesc faptul cã oamenii s-au bucurat si s-au simtit foarte bine. Doresc si pe aceastã cale tuturor lupenenilor un sincer La multi ani !”, a declarat primarul Cristian Resmeritã