Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi i-a solicitat ministrului Energiei, Victor Grigorescu lãmuriri în privinta furnizãrii agentului termic în sistem centralizat în perioada de iarnã, în conditiile în care sistarea acestui serviciu va afecta peste 2.400 de abonati casnici si aproape 200 de persoane juridice si institutii publice.

Solicitarea primarului Tiberiu Iacob Ridzi vine în contextul situatiei incerte în care se gãseste în momentul de fatã Complexul Energetic Hunedoara. “Având în vedere situatia incertã a Complexului Energetic Hunedoara, în calitate de PRIMAR al municipiului Petrosani, am rugãmintea de a-mi comunica un rãspuns, în cel mai scurt timp posibil, privind FURNIZAREA/NEFURNIZAREA de cãtre Complexul Energetic Hunedoara a agentului termic cãtre UAT Municipiul Petrosani în iarna care urmeazã. Solicitãm acest rãspuns pentru a putea, la rândul nostru, sã anuntã din timp populatia sã-si asigure energia termicã din surse alternative, în situatia în care sistemul centralizat de furnizare a agentului termic nu va mai fi functional”, se aratã în adresa trimisã de  Tiberiu Iacob Ridzi.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi îi explicã ministrului Grigorescu cã municipiul Petrosani se aflã într-o zonã geograficã “la altitudine” si din aceastã cauzã perioada de timp friguros este mai îndelungatã, 5-6 luni pe an, iar temperaturile sunt frecvent mai scãzute fatã de temperatura medie nationalã care poate fi consideratã la -10 grade Celsius.