Îmbrãcat de n-ai fi zis cã-i impostor, cu aliurã de poet, mare culturist, matematician de carierã, cu o bere în mânã si puternic afectat de soarele unei amiezi toride, la un eveniment cultural care nu l-a prea încãput, marele Gheorghe Trutã s-a trezit vorbind.

Si nu orice, ci s-a trezit lovind cu mãciuca-n gard si fãcând fix un zgomot cât sã fie dat deoparte. Mai exact, domnia sa, mare poet si om de litere, care uitase cã are în mânã un pahar de plastic plin pe jumãtate (n.r. ca sã vedeti cã am vãzut partea plinã a paharului), cu bere, l-a pasat cuiva din multime si apoi  a vrut el sã ia cuvântul în numele oamenilor de litere, prezenti la un eveniment cu staif. Dar ce sã vezi?  Neinspirat, amfitronul i-a si dat cuvântul, însã, ce pãcat! A  luat un zâmbet tâmp, a întors spatele auditoriului si  ghici ce? L-a întrebat pe Tiberiu Iacob Ridzi „Când va avea Petrosaniul teatru???”!!!!!!

Sideratã, audienta a luat o pauzã si primarul i-a explicat frumos cã e depãsit, însã, domnia sa a pãrut mândru tare de isprava de doi bani. Si dacã nu ati auzit vreodatã de el, atunci e clar de ce nici domnia sa nu a auzit cã avem teatru si cã mânãriile sale obscure si îmbibate în miros de bere trezitã nu fac mare lucru. Si asta chiar de e mânat în luptã de prietenia ce i-o poartã celui cu care, împreunã, poartã sâmbetele celor ce conduc acum Teatrul Dramatic I.D Sîrbu, cãci asa se numeste teatrul din Petrosani (n.r notã pentru dl Gheorghe Trutã).