Vochitoiu a intrat în atentia sefului Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii

Asztalos Csaba criticã declaratiile parlamentarului din Valea Jiului si spune cã reflectã o atitudine de Ev Mediu. Haralambie Vochitoiu a avut o atitudine transantã cu privire la cãsãtoria între persoanele de acelasi sex.

Senatorul a comentat pe lângã initiativa cetãteneascã de revizuire a legii fundamentale, explicând motivul pentru care a semnat si este de acord cu ea.

”Cred cã în România e un lucru bine-venit sã stipulãm foarte clar cã cãsãtoria este între o femeie si un bãrbat. Cred cã cei care au alte orientãri sexuale ar trebui sã fie multumiti cã nu mai sunt prigoniti de societate cum au fost în alte vremuri. Adicã sã-i lãsãm în pace, dar sã ne lase si ei pe noi, cu alte cuvinte. (…) În alte tãri si consumul de droguri este legal, asta nu înseamnã cã ar trebui sã ne grãbim si noi sã introducem aceste lucruri. Cred cã am luat absolut tot ce a fost rãu de la acest capitalism. Haideti sã adoptãm mai întâi nivelul de trai, nivelul de salarizare, nivelul pensiilor si dupã aceea sã legalizãm orientãrile sexuale”, a spus Vochitoiu. Referitor la aceste declaratii, presedintele CNCD a avut o reactie prin care criticã pozitia exprimatã de parlamentar.

”Atitudini de genul *fiti fericiti cã trãiti* sunt de Evul Mediu si caracterizeazã nivelul de pregãtire politicã si de respectare a drepturilor omului a celor care exprimã astfel de pãreri. Îi recomand domnului parlamentar sã citeascã deciziile CEDO în cazul Italiei si al Greciei, în care se aratã foarte clar cã în statele în care nu se recunoaste cãsãtoria între persoane de acelasi sex totusi statul trebuie sã adopte o legislatie prin care protejeazã si acordã drepturi civile cuplurilor de acelasi sex. Adicã parteneriatul civil”, a declarat Asztalos Csaba. Curtea Constitutionalã a României (CCR) a constatat miercuri cã propunerea legislativã cetãteneascã de revizuire a Constitutiei, referitoare la faptul cã familia se întemeiazã pe cãsãtoria între un bãrbat si o femeie, îndeplineste conditiile privind exercitarea initiativei.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Vochitoiu a intrat în atentia sefului Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii

  • 26 iulie 2016 la 08:55
    Permalink

    vai de ”dosul” lui hary daca trece legea cu poponarii trebuie sa umble cu sapunul in buzunar a dat de dracu cu base vechi lup de mare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.