Cel putin 1.000 de oameni din Petrosani încã nu si-au ridicat cutiile cu alimentele de la Uniunea Europeanã. Cei mai multi, au stat la cozi în primele zile, când au sosit ajutoarele, însã, acum cei care au rãmas nu se mai înghesuie. Totusi, acestea sunt depozitate la centrul din Petrosani si angajatii de acolo îi asteaptã pe beneficiari.

„Am avut un stoc de 7.760 de cutii si mai avem 2.390. Deci, aproximativ 1.000 de oameni ar mai trebui sã vinã dupã ele”, a spus Cristina Mraz, director al Directiei Publice Locale de Asistentã Socialã (DPLAS). Cei care beneficiazã de aceste ajutoare sunt oameni cu venituri modeste, pensionari, ori persoane cu handicap. „Categoriile sociale sunt stabilite prin lege si din ele fac parte: pensionarii cu pensii de pânã la 450 de lei inclusiv, cei care beneficiazã de ajutor de somaj, care, la fel, au cunatumul de pânã la 400 de lei, persoanele  cu handicap grav si accentuat, somerii neindemnizati si beneficiarii de ajutor social si cei care iau alocatii de sustinere a familiei”, a mai spus directorul DPLAS.

În fiecare cutie pe care o primesc acesti oameni se aflã: 1 kg de fãinã albã de grâu, mãlai 1 kg, paste fãinoase 400 gr, ulei 1 l, zahãr 1 kg, o conservã de vitã de 300 gr, o conservã de pateu de ficat de 200 gr, orez 1 kg, o cutie de pastã de tomate de 400 gr  si fasole boabe în cantitate de 500 gr.

Diana Mitrache