Ministerul Economiei a organizat, la Alba Iulia, o întâlnire privind situatia mineritului. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, a fost la Alba Iulia, acolo unde a avut loc o dezbatere pe tema mineritului. Edilul municipiului Petrosani a cerut continuarea mineritului in Valea Jiului.

“Subiectul este legat de zonele miniere si de strategiile legate de cãrbune în România. Eu am cerut rãmânerea în functie a unei pãrti din Complexul Energetic Hunedoara, fie cã vorba de cele douã sau patru mine si termocentrala de la Paroseni. Vedem ce paradigmã are ministerul vizavi de huila din Valea Jiului si mãsura de înlocuire sau de atenuare a efectelor prin crearea de alte locuri de muncã, în alte zone, fie cã vorbim de industrie, servicii sau altceva”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Au participat reprezentati ai ONG-urilor si ai administratiei publice locale, senatori si deputati, reprezentati ai sindicatelor si patronatelor, dar si ai institutiilor cu responsabilitãti în domeniu, care, au dezbãtut tema principalã a viitoarei strategii pentru un minerit modern, în contextul european actual: România 2035 – tara cu minerit durabil, transparent si curat – factor de progres economic, pentru bunãstarea cetãtenilor.

Monika BACIU