Adio concedii pentru pensionari!

Pensionarii din Valea Jiului, la fel ca si colegii lor din intreaga tara au toate sansele ca in aceasta vara sa stea acasa.

Asta, deoarece noii guvernanti tocmai au taiat 85% din biletele de odihna si tratament care erau acordate prin Casele Judetene de Pensii. In acest timp, un bilet achizitionat printr-o agentie de turism este prea scump chiar si pentru pensionarii minieri. De altfel, pragurile agentiilor din Valea Jiului sunt trecute, zilnic, de zeci de oameni in varsta care, dupa ce se intereseaza de costul unei vacante, pleaca asa cum au venit. „Vin, intreaba, dupa care marea majoritate pleaca asa cum au venit, fara sa achizitioneze vreun bilet. Multi ar dori bilete de tratament pentru 18 zile dar, acestea fiind prea scumpe, renunta. Cei putini care au cumparat bilete s-au limitat la doar 7-8 zile”, a spus Rodica Serban, managerul unei agenti de turism din Petrosani. Pe de alta parte, in aceasta perioada, agentiile de turism au si cateva oferte extrem de interesanta. Este vorba despre o serie de programe, avantajoase ca pret, cum ar fi cele denumite „Zile gratuite”, „Hai la bai”, „Decada balneara”, „O saptamana la munte” sau „Plateste unul si stau doi”. In ceea ce priveste programul „Zile gratuite” turistii care achizitioneaza bilete, pe litoral, pentru 5, 6 sau 7 zile primesc o zi de cazare gratuita. Cei care platesc 8 zile mai primesc 2, preturile fiind cuprinse intre 380 si 600 de lei, in functie de statiune sau numarul de stele al hotelului.

Mircea Nistor

Advertisements

Un comentariu la „Adio concedii pentru pensionari!

  • 22 iunie 2012 la 06:49
    Permalink

    Parerea mea este ca, pana acum, aceste bilete de odihna erau luate tot de pensionarii „cu pile”(si cu pensii mari),(da, ce va mirati, pentru ca ei luau cei mai bun cu ajutorul angajatelor de la Pensii), dar asa macar vor fi mai putin hoti de bilete de odihna. Era normal sa se creeze un plafon prin care sa se dea aceste bilete de odihna(cei care au sub 800 lei sa primeasca aceste bilete, restul imi pare rau si asa intr-adevar se ajutau oameni bolnavi cu adevarat, pentru ca biletele astea se dau nu ca o vacanta ci ca un ajutor pentru tratarea unor boli).
    Pentru pensionarii cu pensii mici va dati seama ca sansa de a primi un bilet de tratament este zero, intr-adevar pe ei ii loveste cel mai mult, ca de obicei cei saraci platesc, iar acest 15% va fi luat de pensionarii cu pile, pensii mari, relatii, complicitatea angajatelor de la Pensii, etc….
    RUSINE!!!!!

Comentariile sunt închise.