Termoficarea va fi sau nu resuscitatã si dacã da cum? Cam asta încearcã acum sã afle cei din Valea Jiului, mai ales cã populatia bransatã face parte din rândul minerilor care ar putea sã beneficieze de agent termic subventionat.

Termocentrala de la Paroseni, dar si întreg Complexul Energetic Hunedoara se aflã într-o situatie fãrã predecent si, pentru prima datã, se pune problema dacã va mai furniza sau nu agent termic la iarnã. Situatia va fi transatã cu ministrul energiei Victor Grigorescu.

„În maxim douã sãptãmâni, vom avea o întâîlnire cu ministrul energiei, cu domnul Vlad Grigorescu, împreunã cu primarii unitãtilor administratov-teritoriale care beneficiazã de agent termic în sistem centralizate. Dorim sã stim care este punctul de vedere al ministrului, dacã CEH va furniza agent termic în sistem centralizat în aceastã iarnã. În caz contrar, trebuie sã luãm din timp mãsurile care se impun”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedintele C J Hunedoara.

Iarna trecutã, populatia bransatã la sistemul centralizat din Petrosani, Vulcan sau Lupeni a avut mereu de suferit, pentru cã, periodic, din cauza unor defectiuni, Termocentrala Paroseni si-a întrerupt furnizarea. Firmele de profil din fiecare oras sunt acum în pragul falimentului, sau chiar au fost desfiintate si situatia este una fãrã predecent în Valea Jiului.Cei care au de pierdut, însã, sunt minerii si pensionarii mineri, care ar fi beneficiat de gratuitãti la energia termicã pe care ar fi consumat-o. Practic, ei dau cãrbune, dar nu se pot încãlzi iarna cu agent termic.

Diana Mitrache