Gunoiul din Lupeni dus la Horezu si Deva

Municipiul Lupeni a rezolvat problema gunoiului menajer. Acesta va fi transportat la depozitele de la Bârcea si Horezu. Municipiul Lupeni, la fel ca întreaga Vale a Jiului, s-a confruntat cu problema depozitãrii gunoiului menajer.

Groapa de gunoi de la Vulcan, unde se depunea gunoiul s-a închis, iar deponeul ecologic de la Bârcea, amenajat cu fonduri europene nu este functional. În aceste conditii administratia localã de la Lupeni a cãutat solutii pentru ca orasul sã nu fie sufocat de gunoaie.

“Întrucât odatã cu închiderea gropii de gunoi de la Vulcan, municipiul Lupeni risca sã se confrunte cu o crizã a gunoaielor, neexistând locuri de depozitare pe raza localitãtii noastre si pânã în prezent nu sunt amenajate locuri de depozitare nici în celelalte localitãti ale Vãii Jiului, am încheiat contracte de depozitare a gunoiului menajer cu deponeele de la Horezu si Deva si putem spune cã problema este în prezent rezolvatã”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. În Petrosani urmeazã a fi construitã o platformã temporarã pentru depunerea deseurilor menajere, iar atunci problema s-ar rezolva în Valea Jiului. Cel putin temporar, pânã când deponeul de la Bârcea va deveni operational.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.