Absolventii de clasa a VIII-a au fost repartizati la licee. Ministerul Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice a publicat marti, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape  a repartizãrii computerizate în învãtãmântul liceal de stat a absolventilor de clasa a VIII-a.

Potrivit centralizãrii datelor, la nivelul Vãii Jiului cel mai bun liceu este Colegiul National Mihai Eminescu. Ultima medie cu care s-a intrat la acest liceu a fost 8,94. Cea mai mare medie de admitere la Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani a fost 9,99 si îi apartine elevei Diana Alexandra Bozea, absolventã a Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani. La cel mai prestigios liceu din Valea Jiului au fost disponibile 140 de locuri, câte 56 la specializãrile filologie si matematicã-informaticã si încã 28 la stiinte ale naturii. La nivel judetean, Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani se situeazã pe locul al doilea, primul loc fiind ocupat de Colegiul National Decebal din Deva.

Carmen Sylva, locul doi

Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani este al doilea liceu în preferintele abosventilor de gimnaziu. Cea mai micã medie de admitere la Colegiul National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani a fost 7.78 la specializarea stiinte sociale, iar cea mai mare medie de admitere a fost 9.37 la specializarea matematicã-informaticã. Cu ultima medie de admitere, de 7,20, Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni ocupã cea de-a treia pozitie a podiumului celor mai bune licee din Valea Jiului. La nivel judetean, pentru urmãtoarea etapã de repartizare mai sunt disponibile 301 locuri, dintre care doar 81 la liceele din Valea Jiului. cele 81 de locuri neocupate sunt la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani (22), Liceul tehnologic Retezat Uricani (12), Liceul tehnologic Lupeni (17).

Monika BACIU