Doi dintre cei trei inculpati în dosarul jafului de pe platforma minierã au primit pedepse aspre, iar al treilea, judecat în libertate, a scãpat.

Cea mai mare pedeapsã a primit-o Adalbert Feher, cel care a fost implicat zilele trecute într-un conflict în cartierul Colonie, când mai multi indivizi ar fi intrat peste el în locuintã. Feher, pentru tâlhãria de la EM Livezeni, a fost condamnat de judecãtorii petrosãneni la o pedeapsa de 5 ani închisoare.

Acesta mai avea un rest de pedeapsã fiind liberat conditionat, astfel cã i-au fost adãugate la sentintã si zilele pentru care a fost iertat.  În final, Petru Adalbert Feher va executa pedeapsa finalã de 5 ani si 481 zile în stare de detentie, adicã aproape 6 ani si patru luni.

În ceea ce-l priveste pe Gabriel Mihãitã Tar, aflat în Centrul de Reeducare Buzias în altã cauzã, acesta a primit o pedeapsã de 2 ani si 6 luni tot pentru tâlhãrie. Si el avea un rest de pedeapsã de 8 luni închisoare, iar în final va executa 2 ani si 9 luni închisoare, la care se adaugã un spor de o treime de cealaltã pedeapsã, respectiv 80 de zile. Sentinta nu este definitivã iar cei doi pot face apel în termen de zece zile. Totodatã, vor trebui sã achite cãtre EM Livezeni suma de 611,76 lei cu titlu de daune materiale.

Reamintim cã indivizii au fost trimisi în judecatã la finele anului trecut, dupã ce au dat o loviturã pe platforma unei mine din Petrosani. Doi dintre ei l-au imobilizat pe paznicul exploatãrii si au încãrcat mai multi saci cu cãrbune într-o dubitã cu gândul sã-l vândã. Au avut grijã sã-l ameninte pe paznic cu bãtaia dacã va alerta politia. Când anchetatorii au vrut sã-i ducã la audieri, cei trei s-au refugiat în cartierul Colonie din Petrosani si pentru a-i putea retine a fost nevoie de o interventie în fortã a politistilor.

Maximilian Gânju