Primãria deruleazã pe parcursul acestui an si al anului viitor, proiectul de reabilitare a cãminelor sociale de la Dincã – C1,C2,C3 în vederea transformãrii acestora în locuinte sociale. Investitia municipalitãtii vulcãnene este sustinutã de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice.

În trei luni de zile, municipalitatea a primit aproape un milion de lei de la MDRAP.  Astfel, în luna aprilie, autoritãtile de la Vulcan au primit suma de 195.635 lei, în luna mai valoarea alocatã de ministerul de resort a crescut, astfel cã autoritãtile au primit 199.676 lei. cei mai multi bani au venit însã în luna iunie a acestui an, când Ministerul Dezvolãtirii a alocat în baza Legii 114/1996 privind constructia de locuinte sociale suma de 470.608 lei.

Contractul de finantare pentru realizarea unor blocuri sociale a fost semnat în iulie 2014. Este un program multi-anual care cuprinde cele trei imobile ale fostei unitãti militare: C1,C2,C3 care vor deveni locuinte sociale. În septembrie 2015 a fost licitat proiectul tehnic pentru aceastã investitie socialã iar la sfârsitul lui decembrie 2015 a fost încheiatã licitatia pentru efectuarea lucrãrii la primul cãmin.Ca urmare a recompartimentãrii încãperilor, la nivelul unui cãmin vor fi 50 de locuinte, garsoniere si apartamente cu douã sau trei camere. Toate locuintele vor avea bucãtãrie si baie proprie. Locuintele vor fi dotate la standardul celor de la G8 si G10, însã au avantajul cã sunt mult mai spatioase.

Monika BACIU