Politistii si jandarmii s-au mobilizat în noapte de duminicã spre luni pentru a preîntâmpina incidentele, dupã ce douã grupãri rivale s-au amenintat reciproc.

A fost mobilizare maximã la Politia Petrosani, iar strãzile din cartierul Colonie au fost patrulate de politisti si jandarmi pe tot parcursul noptii de duminicã spre luni, dupã ce douã gãsti rivale s-au pregãtit de confruntare. Mai multi tineri au mers acasã la unul dintre rivali, aflat în arest la domiciliu, pentru a-i cere explicatii cu privire la mai multe amenintãri pe care acesta le-ar fi transmis prin intermediul telefonului mobil. Cel vizat, Adalbert Feher sustine cã rivalii au intrat peste el în casã, i-au agresat mama si l-au lovit. Apoi i-au cerut sã iasã în stradã pentru a se bate cu ei, în ideea cã va încãlca obligatiile impuse prin arestul la domiciliu. ”Vor taxã de protectie, cum e posibil sã vinã 30 de insi peste mine în acasã. Ei se laudã cã au fete la produs, cã sunt capii lumii interlope, nu este posibil asa ceva, sã intre peste mine în casã. Au venit cu sãbii si topoare, cã ei au pile în politie, cã sunt smecheri. Unul a sãrit în curte si când a vãzut cã am pus mâna pe ceva, a iesit. Au zis sã ies afarã din curte, stiau cã eu sunt arestat la domiciliu”, sustine Adalbert Feher zis ”Bigo”. Bãrbatul este judecat într-un dosar de tâlhãrie, fiind acuzat cã alãturi de mai multi complici a imobilizat un paznic de la EM Livezeni, pentru a sustrage cãrbune. Feher a mers la Spitalul de Urgentã Petrosani pentru a primi îngrijiri medicale iar apoi a depus o plângere la politie.

Conflict mai vechi

Cei acuzati de ”Bigo” sustin cã au mers la el acasã pentru a-i cere explicatii cu privire la amenintãrile fãcute de acesta si nu i-au intrat pe proprietate.

”Nu am intrat în curtea lui. El ne-a dat telefon si ne ameninta cã ne omoarã. A iesit si si-a tãiat usa cu cutitul, n-a intrat nimeni în curte la el. Am mers la poarta lui ca sã vedem de ce ne-a amenintat cã ne omoarã. Am avut un conflict mai vechi si de atunci ne-a tot amenintat cã ne taie. Tot spune cã înainte sã plece la puscãrie o sã ne omoare si am hotârât sã mergem la el, l-am chemat afarã, sã vedem ce are de zis. A venit Politia si ne-a gãsit acolo, le-am explicat de ce suntem acolo. Nu am fãcut scandal, am dat explicatii politistilor. Tot ei ne-au zis sã mergem si sã declarãm cã ne-a amenintat, iar acolo am aflat cã el a fãcut plângere cã noi am intrat peste el”, sustin cei din gruparea rivalã. Politistii au întocmit un dosar penal si fac cercetãri pentru a vedea din ce cauzã s-a ajuns la un pas de o rãfuialã în plinã stradã si cine se face vinovat.

Maximilian Gânju