Un nou joc pe telefon face furori în rândul tinerilor. Isteria Pokemon Go a ajuns chiar si în Valea Jiului.

Jocul Pokemon Go combinã realitatea augmentatã cu animãlutele din animatia japonezã clasicã. Jucãtorii trebuie sã meargã în anumite zone, ghidati de smartphone prin GPS, si sã prindã „pokemoni”. Zeci de tineri din Valea Jiului s-au raliat fenomenului care a cuprins întreaga lume. Existã însã o problemã. Acestia nu se pot dezlipi de gadgeturi. Ofialii Ministerului Educatiei spun cã elevii cunosc efectele nocive pe care le are telefonul asupra lor.

“Elevii sunt informati cu privire la efectele nocive ale utilizãrii dispozitivelor electronice asupra sãnãtãtii prin intermediul urmãtoarelor programe si actiuni: programul national Educatia pentru sãnãtate în scoala româneascã, care oferã în ansamblul sãu, din perspectiva strategiei sale de realizare, dezvoltarea componentei de educatia pentru sãnãtate, atât în cadrul curriculumului la decizia scolii, cât si ca activitãti extracurriculare si extrascolare. Programele disciplinelor din trunchiul comun Stiinte ale naturii si Educatie fizicã pentru învãtãmântul primar, biologia (anatomia, ecologia, etc) pentru gimnaziu si liceu, programa scolarã a curricumului optional Educatie pentru sãnãtate, valabilã pentru toate ciclurile de învãtãmânt preuniversitar (clasele I-XII), prin care se urmãreste promovarea sãnãtãtii si a stãrii de bine a elevului, dezvoltarea personalã a elevului si prevenirea aparitiei unor deprinderi, atitudini cu efecte negative asupra sãnãtãtii omului si a mediului”, aratã oficialii Ministerului Educatiei.

Totodatã, elevii sunt informati despre cum pot fi sãnãtosi în cadrul orelor de dirigentie, consiliere sau prin implicarea acestora în activitãti extracurriculare.

Monika BACIU