Oamenii din Cimpa, de pe strada Galeria Cimpa au apã potabilã de anul trecut, abia, dupã ce Apa Serv a investit în reteaua de alimentare, însã, acum vor avea si canalizare.

Vestea a ajuns luni dimineatã la ei si toti s-au arãtat încântati, mai ales cã aici nimeni nu a avut pânã acum o baie cu cadã si WC asa cum existã peste tot în zonã. „E foarte bine dacã ne bagã si canalizarea, cã în secolul acesta sã nu avem o baie sau un WC în casã e greu. Am vãzut diferenta de când avem apã si este foarte bine si avem si presiune bunã. Pânã acum a fost greu, fiecare se descurca cum putea, dar apa pe care o aveam noi era apã industrialã, nefiltratã, dar aveam cu ce ne spãla mãcar”, spune unul dintre locuitorii din zonã.

Cosmarul cu apa potabilã s-a terminat anul trecut, iar acum, oamenii vor avea si canalizare si îsi vor putea face si baie si wc-uri moderne. „Suntem acum cu cei de la Apa Serv în discutii pentru cã urmeazã sã introducem pe strada Galeria Cimpa canalizarea. De aceastã lucrare vor beneficia în jur de 12 familii”, a spus Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.

Apa Serv va demara lucrãrile în scurt timp si conductele vor ajunge si la acesti oameni, care locuiesc în apropierea minei Lonea. „Anul trecut am rezolvat problema cu reteaua de apã, iar în luna august vrem sã le rezolvãm problema cu canalizarea. La nivelul orasului Petrila au fost fãcut un studiu al Consiliului local, care aloca o sumã exorbitantã pentru aceastã retea si, din discutiile pe care le-am avut cu cei din primãrie, am hotãrât sã fac aceastã investitie din banii SC Apa Serv Valea Jiului. Lucrarea va începe în 1 august”, a precizat si Costel Avram, director general SC Apa Serv VJ.

Toate casele din zonã vor fi bransate la canalizare, iar lucrãrile ar putea sã fie finalizate la începutul lunii septembrie.

Diana Mitrache