Complexul Energetic Hunedoara a reintrat în insolventã, însã pe rolul Tribunalului Hunedoara se mai aflã un dosar care are acelasi obiect: “deschiderea procedurii insolventei”.

O societate din Petrosani solicitã intrarea în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara.  Este vorba de SC LANT MINIER SRL, care s-a adresat instantei într-un dosar care are ca obiect “procedura insolventei – societãti cu rãspundere limitatã trimitere dosar la C.16-C.5 sindic”. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara la data de 17 mai, cu aproape o lunã de zile înainte ca CEH sã reintre în insolventã.

La termenul din data de 23 iunie, adicã fix în ziua în care societatea energeticã hunedoreanã a intrat în insolventã, în acest dosar s-a dat un nou termen pentru ca “debitoarea sã-si timbreze contestatia”. În acest dosar un nou termen de judecatã a fost fixat pentru data de 17 august.

Potrivit primului tabel al creantelor întocmit de administratorul judiciar, societatea care solicitã insolventa CEH ar avea de recuperat 309,540.86 lei.

Monika BACIU