Desi a plouat enorm si apele au antrenat spre statiile de tratate o cantitatã impresionantã de deseuri, care au crescut turbiditatea, Apa Serv nu a întrerupt furnizarea apei cãtre populatie.

S-au fãcut eforturi uriase, spun responsabilii de la societatea de distributie a apei din Valea Jiului si cifrele aratã cã investitiile în instalatiile moderne de tratare a apei si-au fãcut efectul. „Oamenii din Valea Jiului nu au avut probleme cu apa de la robinet. Pot sã spun acum cã, în aceste trei zile, investitiile la statiile de tratare a apei si-au arãtat fundamentul pentru care au fost fãcute. Statia de la Jiet si cea de la Valea de Pesti nu au fost oprite niciun mãcar un minut, pe când cea de la taia si Zãnoaga au fost oprite foarte mult. În total, aceste douã statii au stat 100 de ore si s-a lucrat cu reactivi aproape 150 de ore” , a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului.

Ploile au creat neplãceri si turbiditatea apei a crescut simtitor de la o orã la alta, datã fiind cantitatea uriasã de aluviuni, care a fost antrenatã spre statiile de tratare a apei din zona Vãii Jiului. „La Statia Taia, turbiditatea a ajuns undeva la 7.800 unitãti, iar la Jiet la 5.000, dar a lucrat în continuare. Statia de la Valea  de Pesti nu a avut nevoie de reactivi si nici nu a fost opritã”, a mai precizat directorul de la Apa Serv Valea Jiului. Zeci de oameni de la Apa Serv au stat în stradã si au lucrat la inundatiile din toate orasele Vãii Jiului, iar acum acestia vor fi plãtiti suplimentar pentru efortul depus.

Diana Mitrache