Dupã discutii, întâlniri si propuneri, administratia publicã a orasului Petrila instalatã de mai putin de o lunã în functie a reusit sã aducã un prim investitor în cel mai estic oras al Vãii Jiului.

Timp de douã sãptãmâni elvetienii au venit la Petrila pentru a studia oportunitãtile dezvoltarii unei afaceri, dar mai ales forta de muncã disponibilã în oras. La sfârsitul sãptãmânii trecute acestia s-au decis si au dat rãspunsul final, vin la Petrila.

”Am avut mai multe întâlniri cu investitori interesati de orasul Petrila. Primii cu care am vorbit, elvetienii, ne-au contactat la sfârsitul sãptãmânii trecute si ne-au spus cã s-au decis si vor sã investeascã la Petrila. Luna aceasta îsi fac societãtile comerciale pe raza orasului, iar în perioada imediat urmãtoare se va deschide prima fabricã”, a declarat viceprimarul orasului Petrila, Dorin Curtean.

Din primele discutii elevetienii au cerut un spatiu de circa 500 de metri pãtrati, care l-au si primit. ”Am gãsit spatiul pentru ei. În principiu aici se vor confectiona ceva pungi de nylon, pentru spitalele din Austia si Elvetia” a mai adãugat viceprimarul orasului Petrila, Dorin Curtean. Elvetienii ce îsi vor începe activitatea la Petrila au o veche colaborare cu o fabricã de mobilã din Petrila, de unde achizitionau componente. Pentru început investitorul va angaja 20 de persoane  din orasul Petrila, însã odatã cu punerea pe picioare a afacerii, numãrul angajatilor va creste. În decursul acestei sãptãmâni alti doi investitori, respectiv cel de origine francezã de la Timisoara dar si cel neamt, urmeazã sã se hotãrascã si sã spunã administratiei publice de la Petrila, vin sau nu sã investeascã în oras.

Adina PÃDURARU