Un nou telescaun va fi functional în sezonul de iarnã, în statiunea montanã Straja. Cu o lungime de doi kilometri, noul telescaun va avea punctul de plecare în zona cabanei Montana si va duce pânã la Lacul Mutu.

Acesta va functiona în paralel cu pârtiile de schi din Straja. Investitia este realizatã de omul de afaceri Emil Pãrãu, care de altfel prin serviciile create a reusit sã ridice cota statiunii montane.

Statiunea Straja însumeazã aproximativ 26 km de domeniu schiabil. 20 km sunt acoperiti cu zãpadã artificialã. Cele 10 instalatii de transport pe cablu vã asigurã accesul facil la toate pârtiile din statiune. Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipatã cu instalatie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiazã si de instalatie de nocturnã, fãcând astfel posibilã utilizarea pârtiilor pânã seara târziu. Sunt întretinute cu ajutorul utilajelor de bãtãtorit zãpada, pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi. Datoritã construirii telegondolei care pleacã din Lupeni (pe traseul vechiului telescaun) si a noului telescaun de pe Vf. Straja, apar pârtii noi, cea mai lungã fiind Pârtia Straja, care pleacã din Vf. Straja (1868m) si ajunge la statia de îmbarcare a telegondolei (750m), având o lungime de 8,1 km.

Monika BACIU