Social democratii din Lupeni sunt cotati de grupuri considerate „de elita” ca fiind cel putin spider-man. Motivatiile sunt asemanatoare simptomaticii paranoia. Pentru ca le convine, lupenenii spun ca aceasta faima este nascuta din realitate. Intr-un grup de considerabil, de fosti politisti, fosti SRI-isti si fosti PSD-isti se discuta, ieri dimineata, de un protest de mare amploare la nivelul Vaii Jiului initiat si organizat de PSD Lupeni.

Cativa dintre acestia spuneau ca nu inteleg cum primarul Cornel Resmerita si  liderul PSD Lupeni, Sorin Vasilescu au devenit o forta la nivel judetean, cu influenta la nivel national. Acestia, desi pregatiti prin meserie sa identifice cauzele, spuneau ca nu inteleg fenomenul. Mai mult, cei prezenti au afirmat ca social democratii din Lupeni au impuns, prin recomandare si lobby pe langa decidenti, oameni in functii chiar si in actualul regim, si a fost dat ca exemplu numirea lui Attila Dezsi in functia de prefect, cativa directori de Directii judetene.  Mai, sa fie! Chiar fenomen? Chiar forta? Sa fim seriosi!, au spus cei de pe margine. Fost politist, Adrian P., a argumentat afirmatia printr-un sir de tactici si tertipuri, prezentari de situatii si atitudini care, in opinia unora, ar putea parea simptome de paranoia.

„O fi paranoia, dar nu a mea. Si inca nu stiti tot. Daca au avut abilitatea sa patrunda si sub pielea  liderilor PDL, nu e lucru putin” – ne-a asigurat fostul politist sustinut de cei din cercul „analistilor”. Cei de la Lupeni spun ca o fi paranoia in chestiunea organizarii unui mare protest, dar in rest, nu le-a dat mana sa dezminta, pentru ca le-a cazut bine ideea ca sunt priviti ca o forta in propriul partid si cu influenta in rest. „Este vorba de un protest doar in Lupeni si mizam pe circa 300 de oameni. In rest, aceasta faima de forta s-a nascut probabil din realitate. Suntem o organizatie puternica, iar influenta vine de la faptul ca la nivel judetean avem prim vicepresedintele si un vicepresedinte si la nivel national avem deputatul care este foarte activ acolo. Nici o  organizatie din Valea Jiului nu a obtinut asemenea rezultate. Apoi primarul nostru are trei mandate la activ si se pregateste pentru al patrulea” – a declarat Sorin Vasilescu, presedintele social democratilor din Lupeni.

Organizatie puternica o fi, dar parca e prea mare distanta intre a toate puternica si obtinerea unor rezultate politice, adevarate, ce-i drept, dar sa le folosesca si celor multi, celor in slujba carora s-au pus.  Macar teoretic. „Domnia” indelungata a acestora s-ar fi putut sa consolideze relatii si legaturi care sa creeze impresia de forta influenta.

Ileana Firtulescu