În timpul vizitei în Valea Jiului, vicepremierul Vasile Dîncu a reiterat ideea cã, la toamnã, va veni aici cu premierul României si cu o întreagã echipã guvernamentalã, pentru a sustine planul de dezvoltare.

Pânã atunci, însã, cei din Valea Jiului, grupati sub un for comun, o conurbatie, sau o Asociatie de Dezvoltare interurbanã, vor avea de creat un plan strategic de dezvoltare.

„Sã construim un program, în parteneriat cu administratia localã. Vrem sã integrãm toate fondurile europene sã facem niste proiecte speciale pentru Valea Jiului. Noi am discutat la Vulcan despre câteva lucruri necesare pentru aceastã strategie. În primul rând, vrem ca pânã în toamnã, când vom veni aici cu o echipã guvernamentalã condusã de Dacian Ciolos, dar si ministrul energiei, vicepremierul Costin Borc, cel al fondurilor europene, dar si altii, cum este cel al educatiei, ca sã facem aici la Universitatea din Petrosani un centru strategic, care sã scrie proiecte”, a precizat Vasile Dîncu.

Vizita premierului va fi precedatã de realizarea unui plan comun si pânã atunci toti primarii Vãii Jiului ar trebui sã îsi punã la punct spatiile destinate investitiilor si investitorilor, care, mai nou, cer hale situate pe terenuri cu acces la calea feratã, drum national, apã si gaz metan, ori curent electric.

Diana Mitrache