Echipajul de fete care a reprezentat judetul Hunedoara la Concursul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „PRIETENII POMPIERILOR”, etapa nationalã, s-a clasat pe locul secund, un loc foarte bun dat fiind numãrul de participanti si probele extrem de dificile.

Competitia a fost organizatã de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentã, Inspectoratul Scolar al Judetului Dâmbovita si Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Basarab I” al judetului Dâmbovita, iar în etapa nationalã au fost calificate 20 de echipaje, din 11 judete ale tãrii si municipiul Bucuresti. Judetul Hunedoara a fost reprezentat de un echipaj de fete din cadrul Scolii Gimnaziale Vetel si un echipaj de bãieti din cadrul aceleiasi scoli. Ambele echipaje s-au calificat la aceastã etapã în urma rezultatelor foarte bune obtinute la etapa judeteanã. Desi concurentii au fost cu vârste cuprinse între 11 si 15 ani, efortul depus a fost unul demn de marii sportivi, acestia având de înfruntat rigorile a douã probe practice (“Pista de îndemânare peste obstacole” si „Stafeta de 400 m cu obstacole”).

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ si sportiv în domeniul apãrãrii împotriva incendiilor si se organizeazã în scopul dezvoltãrii capacitãtii de întelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatiile de urgentã pentru viatã si mediu, precum si al promovãrii atitudinilor si comportamentelor corespunzãtoare în rândul elevilor precum si formãrii si dezvoltãrii la elevi a unor trãsãturi moral-volitive, cum sunt: initiativa, spiritul de echipã, curajul, dârzenia, hotãrârea, perseverenta, cinstea, corectitudinea si disciplina. Inspector Sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara, lt.col. Demean Viorel,  a felicitat echipajele Scolii Gimnaziale Vetel pentru efortul depus precum si pentru seriozitatea cu care s-au pregãtit pentru acest concurs.