Anchetatorii îl cerceteazã pe Daniel Ovidiu Plescan pentru cã a lovit un politist aflat pe o terasã din Petrosani, marti noapte, în urma unui conflict spontan. Tânãrul de 26 de ani a sustinut în apãrarea sa cã nu l-a lovit pe omul legii.

Cert este cã politistul a ajuns la Spitalul de Urgentã Petrosani, dupã altercatie, unde a primit îngrijiri medicale, însã nu a rãmas internat. Fiul fostului consilier judetean nu are voie sã pãrãseascã localitatea de domiciliu fãrã încuviintarea procurorilor ori a instantei de judecatã si este cercetat penal pentru loviri si alte violente, tulburarea linistii si ordinii publice dar si distrugere.

Daniel Ovidiu Plescan a fost ridicat de acasã, miercuri, de politisti din cadrul Serviciului Actiuni Speciale al IPJ Hunedoara si retinut pentru 24 de ore. Nu doar Plescan este cercetat în acest dosar ci si un alt tânãr care se afla la masã cu fiul fostului consilier judetean si care a avut implicare în scandal. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere aflate în zona centrului civic, iar imaginile au intrat în posesia anchetatorilor. Acestea, chiar dacã nu sunt de cea mai bunã calitate, surprind momentul conflictului. Politistii si procurorii din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani vor trebui sã stabileascã cu exactitate participarea fiecãreia dintre pãrti la scandalul care a terifiat trecãtorii aflati la acea orã în centrul civic. Daniel Ovidiu Plescan a fost dus în fata judecãtorului de drepturi si libertãti, ieri, iar în urma sedintei de judecatã, magistratii au decis cã solicitarea procurorilor privind arestarea preventivã pentru o perioadã de 30 de zile nu se justificã.

Totodatã, judecãtorii din Petrosani au mai decis cã Plescan nu poate fi lãsat liber si va fi cercetat sub control judiciar pe o perioadã de 60 de zile. În caz cã este nemultumit, tânãrul poate ataca solutia Judecãtoriei Petrosani, la fel si procurorul de caz.

Maximilian Gânju