Cu toporul, la masa negocierilor

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncã de la Complexul Energetic Hunedoara au început cu TOPORUL pe masã. Sindicatul Muntele a început negocierile pentru un nou contract colectiv de muncã.

Acesta expirã la data de 1 august, astfel cã sindicatul reprezentativ a început discutiile cu administratia Complexului Energetic Hunedoara. “Au început negocierile pentru CCM”, au declarat reprezentantii Sindicatului Muntele. Pe masa negocierilor a fost si un TOPOR, iar sindicalistii spun cã este o “glumã”. “Asa a început negocierea CCM cu administratia. Totul sau nimic unitate si solidaritate mineri si energeticeni”, scria Vasile Pãduraru pe Facebook.

Din luna martie a anului acesta, contractul colectiv de muncã al angajatilor de la Complexul Energetic Hunedoara nu mai este valabil. Actul a fost denuntat de administratorul judiciar, pe motiv cã acesta este unul pãgubos pentru societate. Inspectoratul Teritorial de Muncã dã o loviturã Complexului Energetic Hunedoara. ITM a decis cã la nivelul CEH contractul colectiv de muncã trebuie respectat.

‘Contractul colectiv de muncã nu putea fi denuntat decât în baza Legii Dialogului Social, respectiv prin acordul pãrtilor sau la lichidarea societãtii, si nicidecum la dorinta unei case de insolventã numitã administrator judiciar’, a declarat Petre  Nica, potrivit AGERPRESS.

Administratorul judiciar a decis denuntarea contractului colectiv de muncã caracterizându-l ca fiind unul pãgubos pentru societate. Totodatã pe rolul Tribunalului Hunedoara se aflã un dosar în care se judecã denuntarea unilateralã a CCM.

Monika BACIU

8 comentarii la „Cu toporul, la masa negocierilor

 • 13 iulie 2016 la 20:53
  Permalink

  aveti imaginea incompetentei, doi ingineri mineri, cum sa conduca un complex energetic un inginer miner, nici nu este de mirare in ce situatie a ajuns ceh, pe vremea nostra la inginerii mineri li se spunea ca au doar privirea inteligenta

  Răspunde
 • 13 iulie 2016 la 22:11
  Permalink

  negocierea ccm se face intre pensionabili fara nici un interes pentru mineri ,doar pentru lideri si conducerea ceh SI a sucursaleleor , inca un lucru pe programul de restructurare ?!!pleaca doar muncitorii ,ing cfl ,tesa ,dar atentie ing sefi si directorii pensionabili nu pleaca , .interesul poarta fesul . NORMAL E SA PLECE TOTI CARE AU CONDITIILE ,DE LA PETRICA LA OPINCA . APROPO ,PERFORMANTELE REALIZATE DE CONDUCERIILE PENSIONABILILOR DI ULTIMUL AN ,SE PREMIAZA?

  Răspunde
 • 13 iulie 2016 la 23:09
  Permalink

  Daca prostanii astia negociaz? ccm-ul,atunci sa nu ne miram ca s-a distrus ceh. Cic? asta-i gluma. Sa faca gluma asta cu mamele lor care au dat nastere unor dobitoci sau ,s-au dus cu securea sa-l sperie pe handicapatul de chiuzan si sa nu-i disponibilizeze pe pensionabili. Handicapatii dracului ! Oare cat mai suporta lumea sa fie condusa de asemenea specimene?

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 09:05
  Permalink

  pai majoritatea minerilor tineri ce paziti? de ce nu luati masuri impotriva pensionabililor? ca ei va duc de rapa daca ramaneti fara mancare la copii lor nu le pasa ca ei au salarii si pensii mari asa ca va meritati soarta ……sunt mineri care au peste 31 de ani vechime in subteran cat ii mai tineti?

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 14:05
  Permalink

  sunt director ,ma doare la cascheta ,iau 12000 ron si am conditiile ,nu plec sa plece la pensie si sa fie restructurati toti ,eu raman ,cine imi da mie banii astea, fara sa fac nimic ? de performanta si raspundere nu se pune problema. am si sprijinul sindicatului ,care au semnat protocolul ,prin care ing sefi si directorii pot sa ramina ,chiar daca au conditile de pensionare. hai noroc !

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 14:08
  Permalink

  toporul arata cat de dur o sa negociem ,o sa taiem in carne vie, la propriu ,o sa plece din sistem fraierii ,noi pensionabili o sa raminem, ca vorba aia se si vede la noi e toporul. deci?

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 21:48
  Permalink

  La negocieri: TANTALAII SI GOGOMANII ! Ce va rezulta de aici? FALIMENT!

  Răspunde
 • 14 iulie 2016 la 22:00
  Permalink

  Ce sa mai negocieze jegurile astea? Concursurile pe post care se anunta ca se vor da la ceh? Subiectele de la concursurile pe post care au fost facute de catre cine trebuie sa castige posturile? Se vorbeste pe la toate colturile cum se vor organiza concursurile si se stie deja cine va castiga. Lumea nu e proasta. Toata conducerea ceh in frunte cu sindicalistii de la muntele sunt niste mizerabili ordinari care se ocupa numai cu gainarii. Niste penali care isi urmaresc doar interesele proprii sau al (fufelor) pilelor lor. JEGURILOR ! Ar trebui sa va scuipe lumea cand va vede pe strada, nesimtitilor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.