Negocierile pentru noul contract colectiv de muncã de la Complexul Energetic Hunedoara au început cu TOPORUL pe masã. Sindicatul Muntele a început negocierile pentru un nou contract colectiv de muncã.

Acesta expirã la data de 1 august, astfel cã sindicatul reprezentativ a început discutiile cu administratia Complexului Energetic Hunedoara. “Au început negocierile pentru CCM”, au declarat reprezentantii Sindicatului Muntele. Pe masa negocierilor a fost si un TOPOR, iar sindicalistii spun cã este o “glumã”. “Asa a început negocierea CCM cu administratia. Totul sau nimic unitate si solidaritate mineri si energeticeni”, scria Vasile Pãduraru pe Facebook.

Din luna martie a anului acesta, contractul colectiv de muncã al angajatilor de la Complexul Energetic Hunedoara nu mai este valabil. Actul a fost denuntat de administratorul judiciar, pe motiv cã acesta este unul pãgubos pentru societate. Inspectoratul Teritorial de Muncã dã o loviturã Complexului Energetic Hunedoara. ITM a decis cã la nivelul CEH contractul colectiv de muncã trebuie respectat.

‘Contractul colectiv de muncã nu putea fi denuntat decât în baza Legii Dialogului Social, respectiv prin acordul pãrtilor sau la lichidarea societãtii, si nicidecum la dorinta unei case de insolventã numitã administrator judiciar’, a declarat Petre  Nica, potrivit AGERPRESS.

Administratorul judiciar a decis denuntarea contractului colectiv de muncã caracterizându-l ca fiind unul pãgubos pentru societate. Totodatã pe rolul Tribunalului Hunedoara se aflã un dosar în care se judecã denuntarea unilateralã a CCM.

Monika BACIU