Parângul este atractiv si vara

Statiunea montanã Parâng este atractivã si în sezonul estival. În zonã sunt turisti din cinci tãri europene care îsi petrec on sãptãmânã la munte.

Potrivit celor de la Salvamont, pânã acum, pe parcursul sezonului estival au fost sute de turisti în perla statiunilor montane din Valea Jiului.

“Avem un grup de 40 de turisti din cinci tãri europene, sunt din Italia, Germania. Ei petrec o sãptãmânã aici. Desfãsoarã diferite activitãti de relaxare”, a declarat Dumitru Bârlida, sef Salvamont Parâng.  Cei de la Salvamont estimeazã cã numãrul turistilor din Parâng va creste în perioada imediat urmãtoare, având în vedere faptul cã elevii au terminat cu examenele.

“Având experienta anilor trecuti, ne asteptãm ca numãrul turistilor sã creascã. Copiii sunt în vacantã, au terminat cu examenele si vor veni la noi. Mai avem si o societate din judetul Cluj care de câtiva ani organizeazã o tabãrã care dureazã douã luni. În cadrul acestei tabere vin mai multe serii de copii”, a mai spus sursa citatã.

Activitãtile din timpul verii sunt destul de limitate în statiunea montanã din Parâng. Cei care vin aici pot desfãsura activitãti de petrecere a timpului liber în naturã. Deocamdatã în Parâng nu sunt organizate altfel de activitãti.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *