Un bãrbat de 38 de ani a fost transportat de urgentã la spitalul din Craiova, cu un elicopter, dupã ce a cãzut de la înãltime, în timp ce fãcea revizia cablului de la telescaunul din Parâng.

Omul era pe o scarã, la înãltime, la pilonul 17 al instalatiei vechi de transport pe cablu si de acolo a cãzut, nu se stie încã din ce motiv. Are multiple fracturi si cei din munte au sunat la 112. În Parâng a ajuns un elicopter, pentru cã oricum un alt fel de echipaj nu ar fi ajuns la înãltime si medicii sunt optimisti, pentru cã se pare cã are doar câteva fracturi, ce au fost cauzate de cãderea de la aproximativ 3, 4 metri.

Bãrbatul în vârstã de 38 de ani este angajat la Directia  de Administrare a Domeniului Public si Privat din Petrosani.

“Este vorba de un accident de muncã ce s-a produs în zona pilonului 17 al telescaunului vechi. Este vorba de Florin Danci care efectua lucrãri programate de reparatii si mentenantã a rolelor de ghidare a cablului de la telescaunul vechi, Acesta s-a dezechilibrat si a cãzut”, a declarat Daniel Visan, director executiv DPADPP.

Potrivit ITM acestora, angajatul are contract de muncã, atât cu Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat al Primãriei Petrosani, cât si cu Consmin.

“Bãrbatul are toate actele în regulã. Avea si echipament de protectie, hamuri, cascã, centuri. Noi am demarat o anchetã pentru a stabili cauzele în care s-a produs acest accident”, a mai spus sursa citatã.

În munte, primul ajutor i-a fost acordat si de salvamontisti, care cred cã bãrbatul are si leziuni interne si ei au fost primii care i-au dat calmante.

“Bãrbatul de 38 de ani a suferit mai multe politraumatisme si fracturã deschisã la cot si fracturã închisã la glezna stângã. Era constient în momentul în care a fost preluat”, a declarat Bogdan Dãnãiatã, purtãtor de cuvânt al ISU Hunedoara.

Din cauza multiplelor leziuni, bãrbatul a fost sedat si apoi a fost transportat la Spitalul din Craiova, unde va fi supus mai multor investigatii amãnuntite.

Foto Facebook Salvamont Petrosani

Monika BACIU
Diana MITRACHE