Gunoiul din Petrosani ajunge la Deva, fãrã taxe în plus

De vineri 15 iulie si pânã în 1 august, administratia din Petrosani a decis sã ducã deseurile la Deva, iar populatia nu va fi deloc afectatã de pretul pe care edilii îl vor plãti. Decizia a fost luatã doar pentru urmãtoarele douã sãptãmâni, pentru cã vineri, 15 iulie, nu se mai pot trimite masini spre groapa de la Vulcan.

„Joi vom avea o sedintã de consiliu prin care vom aproba tarifele pentru a depune la deponeul de la Deva si mai avem încã o locatie, pe care o sã o aflati. La Deva este 80 de lei m.c. Populatia nu va suporta niciun fel de cheltuialã în plus în acest an, rãmâne doar în sarcina noastrã, fiind doar o chestiune de transport. Nu se va scumpi anul acesta gunoiul”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Din 1 august, gunoiul din toatã Valea Jiului, si nu numai, va ajunge la Petrosani, în zona Dâlja, în apropierea statiei de transfer, pe un teren al Consiliului Judetean, care dã 545.000 de lei pentru amenajarea platformei ce se estimeazã cã va functiona aproximativ un an. „E o platformã temporarã, care va fi folositã pânã la momentul când va fi finalizatã licitatia cu deponeul de la Bârcea. Joi este licitatia si sã sperãm cã nu vor fi contestatii si în maxim 30 de zile sã ducem gunoiul acolo”, a mai adãugat Tiberiu Iacob-Ridzi

Deponeul de la Bârcea Mare este finalizat de la sfârsitul anului trecut, însã nu mai putin de 33 de administratii locale din judet nu au adoptat o hotãrâre de consiliu care sã aprobe caietul de sarcini pentru efectuarea licitatiei ce va desemna firmele ce vor face salubritatea. Bãtãlia este mare si joi are loc aceastã licitatie.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.