Dupã Vulcan, si la Petrosani va fi un cinematograf modern, iar lucrãrile de amenajare au început de luni. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã acestea sunt programate pânã anul viitor, dar cã sperã ca aici sã se finalizeze mult mai repede.

„În 12 iulie s-a dat ordinul de începere a lucãrilor de cãtre Compania Nationalã de Învestitii, în urma efectuãrii proiectului si a avizãrii tehnice la Bucuresti. Luni au început lucãrile, care dureazã pânã în primãvara anului viitor, dar sper sã terminãm mai repede decât au termen si asteptãm cu mare interes acest obiectiv”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Pânã la Revolutie, în Valea Jiului au functionat opt cinematografe si numai la Petrosani existau trei, amplasate douã în centrul municipiului  si unul în Cartierul Aeroport. Acum, dupã Vulcan, va fi unul si la Petrosani, în locul în care a functionat cândva Cinema 7 Noiembrie.

„La final, va fi cinematograf, cu tot ce înseamnã aparatura necesarã, dar sala va putea fi folositã si pentru alt gen de evenimente”, a mai precizat primarul din Petrosani.

Locatia se aflã în litigiu si încã este pe rol procesul între o firmã privatã si administratia de la Petrosani. Cinematograful a fost concesionat de cãtre administratia publicã localã,  pe 25 de ani, omului de afaceri Siminel Iordache, cu conditia de a-i pãstra statutul.  Începutul a fost promitãtor, în sensul cã o parte a imobilului a fost izolatã termic, dar lucrarea a fost abandonatã în timp si acum este pe rol un proces în acest sens. Contractul de finantare a noului cinematograf a fost semnat cu Comapnia Nationalã de Investitii în martie, anul acesta si acum au început lucãrile de amenajare. Pentru readucerea în  circuit a cinematografului din zona centralã a municipiului Petrosani, administratia localã  va cofinanta lucrarea derulatã prin Compania Nationalã de Investitii, cu suma de 346.518.000 de lei.

Diana Mitrache