Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, organizeazã miercuri, 13 iulie 2016, lansarea volumului „Sate la marginea lumii. Arhitecturã traditionalã din judetul Hunedoara”, autor Daniel I. Iancu.

Actiunea se va desfãsura în Sala Semineului din Palatul Magna Curia, cu începere de la ora 11.00.  Volumul valorificã o parte a rezultatelor proiectului derulat în cursul ultimilor ani de cãtre Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, prin care se doreste realizarea unui Repertoar al satelor izolate, pãrãsite sau depopulate din judetul Hunedoara. Proiectul a fost initiat si documentat fotografic de cãtre dr. Daniel I. Iancu, muzeograf în cadrul institutiei noastre, iar albumul imortalizeazã aspecte ale arhitecturii traditionale (gospodãrii, locuinte, suri sau alte tipuri de anexe) din diverse zone etnografice ale judetului, fie cã este vorba de Tara Zarandului, Tinutul Orãstiei, Tara Hategului, Tinutul Pãdurenilor sau valea Muresului.

Despre volum vor vorbi conf. univ. dr. Valentin Orga, director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, precum si Ioan Sicoe, consilier în cadrul Directiei Judetene pentru Culturã, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara.

Biroul de Relatii cu Publicul