Sute de cadre didactice vor sustine examenul de titularizare. 54 de posturi sunt titularizabile, în schimb numãrul candidatilor este de peste 450. cei care nu vor reusi, în urma examenului, sã ocupe un post de titular mai au sanse.

La nivelul judetului sunt disponibile 550 de posturi, cu o valabilitate mai micã de 4 ani. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, 456 de profesori, educatori sau învãtãtori si-au depus dosarele pentru ocuparea posturilor vacante si rezervate pentru anul scolar 2016-2017.

„Pentru a ocupa locul la o catedrã titularizabilã si pentru a se angaja pe o perioadã nedeterminatã, candidatii trebuie sã obtinã cel putin nota 7 atât la proba scrisã, cât si la cea practicã. Pentru a fi angajati pe o perioadã determinatã, cadrele didactice hunedorene trebuie sã obtinã cel putin nota 5 la examenul scris”, spun reprezentantii ISJ Hunedoara. Proba scrisã este programatã pe data de 20 iulie 2016. Primele rezultate se vor afisa pe 27 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse în aceeasi zi, dar si în cursul zilei de 28 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate pe data de 3 august.

Monika BACIU