Atelierul de hârtie

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, prin intermediul Muzeului de Istorie Localã si Etnografie Brad si cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, vã invitã începând cu data 13 iulie 2016 sã participati la actiunea intitulatã „Atelierul de hârtie”.

Activitãtile propriu-zise se vor desfãsura în fiecare miercuri pe întreaga perioadã a vacantei de varã, între orele 09.00 si 12.00, la sediul Muzeului de Istorie Localã si Etnografie din Brad, situat pe strada Closca, numãrul 4.

„Atelierul de hartie” îsi propune sã ofere celor interesati informatii si exemple despre modul cum pot fi reciclate, într-un mod plãcut si cu folos, deseurile de hârtie. Totodatã, participantii vor fi ajutati sã câstige noi deprinderi, abilitãti, sã dobândeascã noi cunostinte si, de ce nu, sã se distreze învãtând lucruri noi.

Cel care va fi alãturi de doritori este Rãzvan Supuran, mester hârtier la Muzeul Tãranului Român din Bucuresti, pentru a-i învãta sã realizeze hârtie manualã din deseuri, sã execute tipãrirea si legarea manualã a cãrtilor. Atelierele vor fi la nivel de începãtor, la ele putând participa copii între 5 si 18 ani, chiar împreunã cu pãrintii. Confectionarea hârtiei va continua cu incursiuni în lumea tiparului manual, finalizându-se cu o carte-obiect, iar sãptãmânal vor fi introduse elemente noi, astfel încât în componenta hârtiei vor intra rând pe rând fire de iarbã, flori, seminte, cafea, condimente, nisip, etc.

Biroul de Relatii cu Publicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *