Noi nereguli ies la ivealã la Universitatea din Petrosani. Toate acestea s-au întâmplat în perioada fostelor mandate ale conducerilor institutiei de învãtãmânt superior.

Pentru modul în care a fost ales presedintele Senatului, pe fir a intrat si Politia care a început urmãrirea penalã in rem pentru delapidare si abuz în serviciu.

“La nivelul Biroului de Investigare a Criminalitãtii Economice Valea Jiului a fost înregistrat un dosar de cercetare penalã în care a fost începutã urmãrirea penalã in rem sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de abuz în serviciu si delapidare (art. 297 si art. 295 din Codul Penal). În cauzã, politistii efectueazã cercetãri sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani, urmând ca, la finalizarea acestora sã fie dispuse mãsurile prevãzute de lege”, se aratã într-un rãspuns al IPJ Hunedoara.Potrivit unor informatii, mai multi studenti ar fi fost implicati în acest proces care acum a intrat în atentia organelor de cercetare penalã. Acestia ar fi beneficiat de deconturi substantiale pentru deplasãri în tarã, dar au mai primit si laptopuri sau alte beneficii.

Monika BACIU