Serviciul de Salvamont din statiunea montanã Straja va functiona pe tot parcursul anului. Acest lucru este posibil datoritã implicãrii reprezentantilor administratiei locale de la Lupeni. Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni sustine activitatea salvatorilor montani, mai ales având în vedere importanta pe care o are statiunea montanã Straja.

“Ca administratie localã vom face tot posibilul ca Serviciul Public Salvamont Lupeni sã functioneze fãrã probleme, vor avea toatã sustinerea noastrã pentru a depãsi greutãtile cu care se confruntã  si turistii nostrii sã se afle în sigurantã. Tin sã le multumesc si pe aceastã cale salvatorilor montani pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în actiunile de salvare de la inundatii”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Serviciul Public Salvamont Lupeni a fost înfiintat în anul 2003. Acesta functioneazã si prin finantare de la Primãria municipiului Lupeni care asigurã baremele tehnice, cheltuielile tehnice ale bazelor si mijloacelor de transport de interventie. Cei de la Salvamont Straja au avut pânã în prezent un numãr de 360 de actiuni de salvare, au participat la un numãr de peste 200 de evacuãri cu echipamente SMURD si de Ambulantã. George Resiga ne-a declarat cã în prezent Serviciul Public Salvamont a încasat la zi de la Primãria Lupeni, sumele ce li se cuvin pentru diurnele de masã si cele pentru baremele tehnice astfel cã din acesti bani au fost achizitionate 6 echipamente de interventie pentru zona montanã, 18 perechi de schiuri, fiind alocati deja bani pentru achizitia unui numãr de 18 perechi de bocanci de schi si echipamente pentru protectia muncii conform legislatiei în vigoare.

“Ne bucurã faptul cã avem o bunã colaborare cu administratia localã si avem alocati bani în buget care ne asigurã functionarea fãrã probleme pe tot parcursul anului, ceea ce ne-a permis ca începând cu data de 1 iulie sã permanentizãm punctul Straja, unde se vor afla 2 salvatori montani, un lucru foarte important întrucât datoritã investitiilor derulate în statiune au fãcut ca numãrul turistilor prezenti aici sã fie într-o continuã crestere,  ajungând la o medie sãptãmânalã de 4000 persoane. Multumim domnului primar Cristian Resmeritã pentru implicarea de care a dat dovadã în ceea ce ne priveste, astfel cã în prezent avem o pozitie bine definitã în bugetul Primãriei municipiului Lupeni pentru achitarea diurnelor de masã ce se cuvin salvatorilor montani, asigurarea echipamentelor de interventie si cheltuielilor pentru functionarea mijloacelor de transport de interventie. Am încredere deplinã în domnul primar în ceea ce priveste sustinerea activitãtii de salvare montanã, absolut necesarã într-o statiune turisticã”, a declarat George Resiga, sef Salvamont Straja.

Serviciul Public Salvamont Lupeni este pregãtit pentru începerea sezonului de iarnã, turistii care viziteazã Statiunea Straja se vor afla în sigurantã.

Monika BACIU