Regia de apã din Valea Jiului, de cinci ani încoace, nu a mai avut nevoie de interventia Consiliului Judetean Hunedoara, actionarul care trebuia sã intervinã constant pentru a acoperi pierderile societãtii.

Apa Serv Valea Jiului si-a plãtit datoriile istorice, a fãcut investitii si din bugetul propriu ori fonduri europene si merge pe plus, sustine directorul general al societãtii. În plus, de cinci ani încoace, operatorul de apã si canal nu a cerut de la Consiliul Judetean Hunedoara fonduri si nici în prezent nu are nevoie de ajutor financiar de la actionarul majoritar.

”De când am preluat societatea nu am cerut un leu de la bugetul judetean si am încercat sã repun pe picioare aceastã firmã care se afla în pragul colapsului. Am si reusit acest lucru si de aceea nu a fost nevoie sã cer bani, fonduri care în loc sã acopere pierderi, poate cã au mers spre alte investitii necesare hunedorenilor. Chiar la prima întâlnire de la CJ Hunedoara cu directorii subordonati, am fost întrebat dacã am probleme. Nu avem si dacã vor apãrea le vom rezolva singuri. Noi am strâns cureaua si am eliminat risipa. Toate aceste lucruri au fãcut ca societatea sã meargã bine. Astãzi nu mai avem un leu datorii cãtre bugetul statului, suntem în grafic cu plata datoriei cãtre Apele Române, am încheiat anul 2015 cu un plus de 600 de mii de lei si am fãcut investitii. Mai sunt lucruri de fãcut, dar important este cã am pãstrat locuri de muncã pentru sute de familii, populatia din Valea Jiului beneficiazã de un serviciu vital si Apa Serv Valea Jiului este datã ca exemplu de bune practici chiar si la Bruxelles, dupã finalizarea primului proiect european”, a declarat Costel Avram, director general Apa Serv Valea Jiului. Operatorul de apã si canalizare din sudul judetului este compania care a reusit sã atragã în Valea Jiului cea mai mare investitie europeanã cu finantare nerambursabilã.

Maximilian Gânju