STRICT SECRETÃ a fost catalogatã, de cãtre vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Sorin Vasilescu, locatia în care va fi depus gunoiul de la 1 august. Si asta, ca sã nu mai vorbim despre faptul cã, în douã sãptãmâni, primarii vor fi obligati sã se descurce pe cont propriu, mãcar pânã la 1 august. Si apoi, în misterioasa ZONÃ 51 din Valea Jiului va ajunge gunoi chiar si din alte localitãti ale judetului, la un pret mai mare pentru populatie.

Problema depozitãrii gunoiului a ajuns la os si acum edilii judeteni, ca si cei locali, nu mai stiu cui sã se adreseze. La Târgu Jiu nu îl pot duce, cã deponeul este unul privat si solutia a fost cãutatã în cadrul unei sedinte comune ce a avut loc între primarii din Valea Jiului si reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, însã, populatia nu trebuie încã sã afle ce ne asteaptã.

„Lãsati-ne sã finalizãm totul si apoi vã spunem. E mai bine ca dupã ce am finalizat, sã vã spunem, decât sã vã dau niste date înainte si dupã aceea sã nu se realizeze în zona respectivã, sau sã aparã cine stie ce alte problema. Vã vom spune la sfârsit, da? Asta înseamnã cã la începutul sãptãmânii viitoare vom identifica si locatia, dupã ce vom avea niste sedinte de consiliu local si judetean”, a declarat Sorin Vasilescu, vicepresedintele CJ Hunedoara.

Secretomania a fost pãstratã si de edilii prezenti la întâlnire, pentru cã nici unul dintre primarii, viceprimarii, sau administratorii publici nu a avut nimic de adãugat. Si asta, în conditiile în care din 15 iulie se închide definitiv groapa de gunoi, iar în locatia secretã se va depune gunoi, abia dupã 1 august cel mai devreme. Ce vom face timp de douã sãptãmâni, ne spune iar Sorin Vasilescu.

„Primarii vor gãsi posibilitãtile ca sã depunã în alte pãrti. Va fi o perioadã scurtã de timp, în care sã depunem în alte deponee”, a mai adãugat Sorin Vasilescu, vicepresedintele CJ Hunedoara. Mai mult, gunoiul ne va costa mai mult. Iar la noi va ajunge gunoi si din alte localitãti.

„Costurile vor creste, pe baza unor analize pe care le va face operatorul. Va fi un operator public, dar trebuie sã tinem cont  cã aceastã platformã temporarã va trebui apoi ecologizatã. Aceastã obligatie si-a luat-o Consiliul Judetean, pentru cã va fi doar pentru orasele din Hunedoara”, a conchis reprezentantul C J Hunedoara.

Deponeul ecologic de la Bârcea Mare este nefunctional pentru cã nu este gata licitatia ce va desemna operatorii. În plus, aceaste proceduri pot dura minim douã luni începând de acum încolo, dacã nu vor fi contestatii la lictatii. Pânã atunci, încã nu stim ce se va întâmpla cu gunoiul menajer.

Diana Mitrache