Esecul fuziunii cu PNL nu-i descurajeazã pe parlamentarii UNPR, care recunosc cã sunt în discutii cu alte formatiuni politice, pentru a colabora la alegerile din toamnã, dar nu exclud posibilitatea de a merge si singuri pe liste. O posibilã ”aliantã” ar putea fi cu ALDE, cu care relatiile sunt ”strânse” la nivel central.

Presedintele UNPR Hunedoara, Haralambie Vochitoiu nu considerã o tragedie faptul cã liberalii au renuntat la fuziune, chiar dacã discutiile privind o colaborare nu sunt îngropate. Parlamentarul din Valea Jiului considerã cã UNPR trebuie sã-si vadã de propriul drum si nu sã alerge dupã o fuziune. ”Am hotãrât sã stopãm chestiunea aceasta (n.r. fuziunea) si sã ne ocupãm de electoratul nostru. Avem aproape 340 de mii de voturi, ceea ce nu-i putin. Avem zeci de primari, mii chiar de consilieri locali si oamenii acestia trebuie reprezentati. Presedintele nostru are libertatea sã discute aranjamente politice si sã ni le prezinte dacã existã, iar noi sã le aprobãm. Dacã nu existã, suntem un partid parlamentar si cu toate plecãrile suntem al treilea grup parlamentar, putem merge si pe picioarele noastre”, a declarat liderul UNPR Hunedoara. Haralambie Vochitoiu sustine cã nu se renuntã la discutiile cu restul partidelor si recunoaste cã sunt întâlniri cu PSRU ori ALDE, chiar dacã nu la nivel judetean.

Parlamentarul UNPR nu ar fi împotriva unei colaborãri cu ALDE Hunedoara, organizatie preluatã de fostul presedinte CJ Hunedoara, Mircea Molot. Vochitoiu mai spune cã Molot nu ar trebui ignorat chiar dacã a fost înlãturat de liberali dupã problemele cu justitia. ”Molot nu este un lider sters, are notorietate maximã si are un grup care-l va vota si unul care-l va înjura. El îsi va consuma timpul, creativ, cu cei care o sã-l voteze”, considerã senatorul UNPR.

Maximilian Gânju