A sosit vremea canicularã, însã, în parcul Carol Schreter fântâna artezianã nu poate sã rãcoreascã atmosfera pentru cã nu functioneazã. Reparatiile au fost efectuate de o firmã privatã, dar lipseste o piesã ce trebuie realizatã pe comandã, asa încât cel putin în urmãtoarele douã sãptãmâni nici nu va putea sã functioneze.

Vestea vine de la primãria Petrosani, pentru cã administratia localã a atribuit lucrãrile de mentenantã si reparatii contra sumei de aproximativ 30.000 de lei, dar tot nu a reusit sã rãcoreascã atmosfera.

De fapt, de vinã este un panou electronic ce trebuie realizat si care încã nu a fost finalizat. „Momentan nu functioneazã pentru cã încã nu a venit o piesã, cea mai importantã, panoul de automatizare. Acel panou dirijeazã modul cum o sã functioneze fântâna si cum va face acel joc de apã. În maxim douã sãptãmâni va veni acel panou si va fi functionalã la capacitate maximã”, a spus Daniel Visan, director DPADPP Petrosani.

Piesa cu pricina trebuie realizatã special pentru capacitatea fântânii si de aceea, spun autoritãtile locale, mai dureazã o perioadã.

„Acel panou este un panou care va fi fabricat în functie de caracteristicile si de puterea motoarelor, ca si de dimensiunile fântânii care existã în parcã. Nu este o piesã STAS ce poate fi comandatã si cumpãratã. Este o piesã care va fi practic, fabricatã de la zero, în fucntie de caracteristicile tehnice ale fântânii”, a mai adãugat directorul Visan.

An de an, fântâna a fost supusã unor operatiuni de mentenantã, dar acesta este primul an în care nu functioneazã, desi este mijlicul verii.

Diana Mitrache