Fântânã nefunctionalã din cauza unui circuit electronic

A sosit vremea canicularã, însã, în parcul Carol Schreter fântâna artezianã nu poate sã rãcoreascã atmosfera pentru cã nu functioneazã. Reparatiile au fost efectuate de o firmã privatã, dar lipseste o piesã ce trebuie realizatã pe comandã, asa încât cel putin în urmãtoarele douã sãptãmâni nici nu va putea sã functioneze.

Vestea vine de la primãria Petrosani, pentru cã administratia localã a atribuit lucrãrile de mentenantã si reparatii contra sumei de aproximativ 30.000 de lei, dar tot nu a reusit sã rãcoreascã atmosfera.

De fapt, de vinã este un panou electronic ce trebuie realizat si care încã nu a fost finalizat. „Momentan nu functioneazã pentru cã încã nu a venit o piesã, cea mai importantã, panoul de automatizare. Acel panou dirijeazã modul cum o sã functioneze fântâna si cum va face acel joc de apã. În maxim douã sãptãmâni va veni acel panou si va fi functionalã la capacitate maximã”, a spus Daniel Visan, director DPADPP Petrosani.

Piesa cu pricina trebuie realizatã special pentru capacitatea fântânii si de aceea, spun autoritãtile locale, mai dureazã o perioadã.

„Acel panou este un panou care va fi fabricat în functie de caracteristicile si de puterea motoarelor, ca si de dimensiunile fântânii care existã în parcã. Nu este o piesã STAS ce poate fi comandatã si cumpãratã. Este o piesã care va fi practic, fabricatã de la zero, în fucntie de caracteristicile tehnice ale fântânii”, a mai adãugat directorul Visan.

An de an, fântâna a fost supusã unor operatiuni de mentenantã, dar acesta este primul an în care nu functioneazã, desi este mijlicul verii.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.