Cãile de acces distruse de inundatii au fost refãcute. Inundatiile din urmã cu douã sãptãmâni au afectat mai multe gospodãrii, dar si cãi de acces din municipiul Lupeni. Acestea nu au mai fost accesibile dupã calamitãtile care au lovit din plin.

Autoritãtile locale s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul celor care au fost afectati de intemperii. Astfel au fost mobilizate toti cei responsabili, cu utilaje si forta de muncã pentru refacerea cailor de acces si îndepãrtarea mormanelor de mal, pietre si lemne aduse de ape. Ploile care au cãzut în urmã cu aproape trei sãptãmâni în municipiul  Lupeni, au fãcut mari pagube materiale, afectând în mod serios un numãr mare de gospodarii dar si infrastructura rutierã si cãile de acces în diferite pãrti ale orasului.

Dupã retragerea apelor acestea au lãsat în urma lor un adevãrat dezastru, subsoluri si strãzi pline de mal, cai de acces impracticabile, în care apele au sãpat santuri adânci fãcând imposibil accesul în zona cu mijloace de transport.

“Si în aceste zile ne-am deplasat cu oameni si utilaje de la Primãria municipiului Lupeni în zonele grav afectate de inundatii, pentru a veni în sprijinul cetãtenilor, acolo unde a fost necesarã deblocarea cailor de acces si refacerea infrastructurii si amenajarea unor santuri de scurgere a apelor. Au fost efectuate operatiuni de decolmatare a cursului pârâurilor care în urma ploilor au iesit din matca si au produs inundatii, refacerea drumurilor devenite impracticabile ca urmare a craterelor pe care le-au lãsat în urma lor apele si degajarea cailor de acces de malul si aluviunile aduse de ape. Si în zilele urmãtoare vor continua operatiunile de refacere a infrastructurii în toate zonele afectate, astfel încât în cel mai scurt timp sã intrãm într-o normalitate”,  a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.

Monika BACIU