În Colonia Petrosani, pe strada Dacia, gunoiul menajer nu a mai fost ridicat din ajunul alegerilor locale, care au avut loc în data de 5 iunie 2016. Locul cu pricina a fost mereu motiv de reclamatii si scandal, dar administratia localã nu a luat nici o mãsurã.

Strãzi întregi din Colonia Petrosani sunt pline de gropi considerabile, încât dacã un conducãtor auto neatent poate sã-si rupã masina, iar alte zone sunt adevãrate gropi de gunoi.

La capãtul strãzii Dacia, în decursul unei luni de zile, gunoiul s-a adunat, iar vijeliile si ploile l-au împrãstiat blocând strada si au constituit si „ingredientul” care l-au fãcut sã dospeascã în cãldura verii. Zona emanã un miros greu, iar mizeria a început sã colcãie de viermi, iar muste mari si verzi poartã microbii în voie, astfel focarul de infectii ia amploare.

„Nu putem deschide geamuri, nu ne putem lãsa copiii la joacã nici aici, pe strada Aradului pentru cã gunoiul este exact la intersectie. Vedeti ce puternic e mirosul si aici, la 50 de metri distantã? Ati zis cã în zonele inundate existã focar de infectii, dar aici ce dracu e? L-am mai adunat noi, cã se împrãstiase, dar acum iar e la loc, ba a blocat si strada. Bine cã au venit sã ridice gunoiul strategic, la alegeri, si de atunci nu le mai pasã” – a spus unul dintre locatarii caselor din zonã.

„Vin oamenii la mine la poartã sã sesizeze, mi-au cerut inclusiv sã fac demersuri sã ridice maldãrul acela de gunoi, care s-a împutit îngrozitor, dar eu nu mai sunt consilier local. Este o nepãsare grasã în ce priveste sãnãtatea populatiei, pentru cetãteni în general. Vom merge la autoritãti sã le cerem sã curete locul” – a declarat Viorel Pascu, fost consilier local.

Cât am stat de vorbã cu oamenii, douã autoturisme s-au întors din drum legând altã cale de acces pentru a traversa Colonia Petrosani, pentru cã zona asfaltatã neacoperitã de resturi menajere intrate în putrefactie era mult prea îngustã pentru a le permite accesul.

Ileana Firtulescu