Mãsuri de prim ajutor împotriva caniculei, la Lupeni

Primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã vine în sprijinul populatiei din localitate cu mãsuri de prim-ajutor pentru protejarea cetãtenilor împotriva caniculei.

Începând de ieri Primãria Lupeni a organizat douã puncte unde au fost instalate corturi de prim- ajutor unde locuitorii pot apela la ajutor de specialitate. În fapt, la aceste puncte administratia localã în colaborare cu Spitalui Municipal Lupeni si voluntari de la Crucea Rosie Lupeni  au pus la dispozitie echipe de interventie care vor acorda primul ajutor cetãtenilor afectati de caniculã.

“Vom lua toate mãsurile necesare pentru ca cetãtenii Lupeniului sã fie protejati împotriva efectelor caniculei.  În acest sens pentru început am organizat douã puncte de acordare a primului ajutor, pe care le-am instalat în zona Cinematografului Cultural din Lupeni (vis-a-vis de Piata Cina) si la Parcul CAP din Lupeni (vis-a-vis de Supermarket Profi). Ele vor functiona pe tot timpul verii, în zilele în care sunt anuntate temperaturi caniculare, între orele 10-18. Aici sunt echipe de interventie formate din cadre medicale si persoane pregãtite sã acorde primul ajutor, iar acestea vor lua toate mãsurile specifice pe perioada caniculei pentru a veni în sprijinul populatiei, Corturile sunt dotate cu dozatoare de apã potabilã, truse de prim ajutor si echipamente de mãsurat tensiunea”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeritã.

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.