Pe DN 66 în dreptul localitãtii Petrosani, mai exact pe soseaua de centurã, în dreptul statiei de pompieri se circulã pe un singur sens. De acolo încep lucãrile de reabilitare a arterei degradate, iar în traficul este momentan deviat pe un singur sens de mers.

Drumul de centurã al municipiului Petrosani, care este, practic, o parte de aproximativ 2 km din Drumul National 66, a intrat în reparatii capitale. Consiliul Judetean Hunedoara si Primãria Petrosani au semnat un contract de finantare de 3 milioane de lei în data de 17 mai. Termenul de executie este de maxim 4 luni, iar lucrãrile cuprind înlocuirea de borduri, pe portiunile unde aceasta este deterioratã, lungimea totalã a tronsonului fiind de 1.900 de metri. Potrivit administratiei de la Petrosani, pe artera rutierã vor fi turnate  douã straturi de asfalt si va fi frezat drumul aproximativ 10 cm.

Soseaua a fost ani de zile doar peticitã, pentru cã nu se stabilise exact cine sunt cei care ar trebui sã facã reparatii pe Drumul National: CNADR sau administratia pe teritoriul cãreia se aflã. Într-un final, lucrãrile vor fi executate de o asociere de firme, care au câstigat o licitatie electronicã pe SEAP, respectiv, Zona D si Archistudio SRL.Lucrãrile sunt programate sã fie gata pânã în toamnã.

Diana Mitrache